7.6 C
Budapest
2022. november 26., szombat
Magyar Jelen
BűnügyKiemelt

Iraki embercsempészek lőttek magyar rendőrökre Pest megyében

Iraki embercsempészek lőttek ma rá Pest megyei kollégáinkra a főváros határában. A rendőrök viszonozták a tüzet, majd az erdőbe menekülő páros után a budapesti rendőrökkel együtt hajszát indítottak. A BRFK lezárta a területet, a helyszínre csapaterőt, kutyás egységeket, nyomozókat és helyszínelőket irányított. A lövöldözők utáni hajszába bekapcsolódott a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége is, akik egy órán belül a XIX. kerületben elfogták a feltételezett elkövetőket; két, magát iraki állampolgárnak valló férfit – számol be a hihetetlen történetről Facebook-oldalán a BRFK.

Magyarországot a kormány olyan jól megvédte a közel-keleti és afrikai migrációtól, hogy az iraki embercsempészek is magyar rendszámú Ford Transittal közlekednek. Ezt a járművet kísérelték meg ellenőrizni a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei, mikor a migráns hátterű egyének a megállításra való felszólítást figyelmen kívül hagyva tovább hajtottak.

A Ford vezetője a járőrautó megkülönböztető jelzését és a megállásra felszólítást figyelmen kívül hagyva tovább hajtott, majd

a kocsiból több lövést adtak le a rendőrautó irányába.

A rendőrök azonban nem ijedtek meg, tovább követték a járművet, mely végül Budapest határában megállt.

A gépkocsivezető és a mellette ülő férfi bemenekült egy közeli erdőbe, közben további lövéseket adtak le a rendőrök irányába.

Az egyik rendőr figyelmeztető lövést követően viszonozta a tüzet.

A lövések következtében senki nem sérült meg. Az elkövetőket által hátrahagyott furgonban 21 illegális migráns utazott, akik szír állampolgárnak vallották magukat, elszámoltatásuk megkezdődött.

Amerikában lelőtték volna őket, itthon még a megsebesítésük is a rendőr állásába kerülhet

Az ügyben embercsempészés bűntett miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság, hivatalos személy elleni erőszak bűntett miatt pedig a Központi Nyomozó Főügyészség indít eljárást.

További híreink

Minek kell még történnie, hogy kiadják a tűzparancsot az EU külső határain?

Horváth Tamás

Végül minden a helyére kerül: már Újpesten sem állít adventi keresztet a Jobbik

Magyar Jelen

További 13,5 milliárd állami támogatást kap a debreceni BMW gyár

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben