2022. január 23., vasárnap
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Irán erősíti katonai jelenlétét Szíriában

Az ImageSat nemzetközi műhold felvételei szerint az iráni Forradalmi Gárda új fegyverraktárat épít az Ali imám nevű katonai támaszpontján, Szíria keleti részén. A fejlesztések során olyan alagutakat is létrehoznak, amelyekben komoly fegyvereket is tárolhatnak.

A mintegy hét méter széles bejárattal rendelkező alagútban, melynek építéséről a felvételek tanúskodnak, olyan fejlett fegyvereket is tárolhatnak, melyek komoly pusztító erővel bírnak – számol be az Israel Hayom hírportál.

Irán a szíriai konfliktus 2011-es kitörése óta egyre növeli jelenlétét az országban, és az évek alatt számos katonai támaszpontot létesített.

Izrael retteg attól, hogy Irán jelen van a megszállt Golán-fennsík közelében, ezért már korábban is több száz rakétát lőtt ki Szíriában található iráni célpontokra.

Egy, a mostanihoz hasonló alagutat márciusban semmisített meg a zsidó állam légiereje.

Szerdán Hassan Nasrallah, a Hezbollah vezetője támadta Naftali Bennett, izraeli védelmi miniszter azon kijelentését, amely szerint 2020 végére Izrael ki akarja füstölni az irániakat Szíriából.

„Bennett kijelentése, miszerint Iránt kikergetik Szíriából 2020 végére, ostobaság. Nézzék csak a dátumot – 2020 vége – na, majd meglátjuk” – mondta a a libanoni szervezet főtitkára, majd hozzátette:

„Bennett hazudott az izraeli közvéleménynek, amikor országai szíriai eredményeit méltatta. Izrael minden rakétagyártó kapacitást támadásnak fog fel Szíriában, ezért támadja állásainkat”.

Forrás: Neokohn.hu

További híreink

Egy kiborult üdítő miatt verte meg az előtte haladó jármű sofőrét

Irányi Dániel

Hétre emelkedett az elhunytak száma, 167-re a beazonosított fertőzötteké

Irányi Dániel

Román főszerkesztőt neveztek ki Kolozsváron a kisebbségi tévéadások élére

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen