19.7 C
Budapest
2022. október 1., szombat
Magyar Jelen
HírekKiemelt

Ismét 4%-ra mérte a Mi Hazánkat az Idea intézet

Az Idea közvéleménykutató ismét 4%-ra mérte a radikális pártot az úgynevezett ‘biztos pártválasztók’ körében.

Az eredmény azért is érdekes, mert az Idea köztudottan a DK-hoz közel álló intézet, emellett a legutóbbi önkormányzati választás előtt is 3%-al alábecsülte a Mi Hazánkat.

A Mi Hazánknak, mint radikális, nemzeti formációnak alapvetően nem a mostani időszak kedvez, hiszen jól belátható, hogy egy mozgalmi alapon működő szervezetnek a pandémia nem hoz erősödést. Pontosabban nem hozhatna.

Az elmúlt időszakban azonban számos elemző szerint az ellenzéki pártok közül egyedül a Mi Hazánk tudott határozott, következetes és koherens választ adni a kormány koronavírussal kapcsolatos intézkedéseire, beleértve a lezárásokat.

A Mi Hazánk egyedüliként képviseli kezdettől fogva a lezárásellenességet, most pedig az oltási igazolványok diszkriminatív jellege miatt tiltakoznak,

az útóbbi hónapokban tapasztalható erősödésre főként ez adhat magyarázatot.

Érdemes megemlíteni azt is, hogy a párt politikusai jóval ismertebbek magánál a pártnál, ez további potenciált jelenthet, hiszen még mindig vannak olyan szavazók, akik Dúró Dórát és a Mi Hazánk elnökét továbbra is tévesen azonosítják és a Jobbikhoz kötik.

További híreink

A Mi Hazánk elfogadhatatlannak tartja, hogy 16 szúrás után szabadon távozhatott a pilismaróti késelő

Kemény János

“A Jobbikban a tisztességtelenség és a becstelenség uralkodik” – Bana Tibor is kilépett a Jobbikból

Szabó Norbert

Uniós biztos: Jogharmonizációra van szükség a “szivárvány családok” uniós szintű elismeréshez a tagállamokban

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben