3 C
Budapest
2022. december 2., péntek
Magyar Jelen
GazdaságHírek

Ismét drágul a benzin

Holtankoljak.hu értesülései szerint ismét emelkedésnek indul a benzin és a gázolaj ára hazánkban.

A Brent típusú olaj ára meredeken felfelé tart. Múlt hét elején alig ért 39 dollárt a hordónként, péntekre azonban már 43 dollár fölé ugrott, és ezt a hétvégén is megtartotta.

Ez 1 hét alatt 8 százalékos emelkedést jelent.

Ennek egyik oka a Mexikói-öbölben tomboló Sally hurrikán, ami nehezíti (ha nem teljesen ellehetetleníti) a térségben működő olajfúró tornyok kitermelését.

Ráadásul a dollárban meghatározott üzemanyagár a hazai kutakon további drágulást eredményez a folyamatosan gyengülő forint miatt.

Legutóbb, szeptember 16-tól a benzin ára változatlan, a 95-ös átlagára 370 forinton marad, míg a gázolaj átlagára bruttó 4 forinttal csökkent, így azt átlagosan már 360 forintért lehetett tankolni a hazai kutakon.

További híreink

Egy nagybevásárlás átlagosan 40-80 ezer forinttal kerül többe a családoknak

Irányi Dániel

Kik és miért játszhatnak az árfolyammal?

Magyar Jelen

Akár másfélszeresével is drágulhatnak az alapvető élelmiszerek az árstop megszüntetése után

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben