8.6 C
Budapest
2021. október 23., szombat
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

“Ismétlés a tudás anyja” – újra maszkot kell viselni az iskolákban

A maszkiviselés alól csak az alsósok kapnak felmentést, a többi esetben pedig a tanárok dönthetnek arról, hogy kérik-e a maszkviselést az órájukon.

Sok általános és középiskolában szigorítottak a járványügyi szabályokon az elmúlt hetekben.

Több helyen már a tanteremben is maszkot kell viselniük a diákoknak.

Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Budai Technikumában az intézmény egész területén el kell takarni az orrot és a szájat orvosi, FFP2-es, N95-ös vagy munkavédelmi, vagy akár textilmaszkkal. Ezt csak a menzán és a büfében, az étkezés idejére lehet levenni.

III. kerületi Szent József Katolikus Óvodában, Általános Iskolában és Gimnáziumban csak az alsósok kapnak felmentést a kötelező maszkviselés alól, a felsősöknek és a gimnazistáknak az iskola közösségi tereiben el kell takarniuk az orrukat és a szájukat.

Az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem gyakorlóiskolájában viszont a tanárok döntenek arról, hogy a diákoknak fel kell-e venniük a maszkot az órájukon.

A pedagógusoknak és a pedagógusjelölteknek minden órán kötelező a maszkviselés, ahogy az iskola többi dolgozójának is az épület összes olyan részén, ahol diákokkal találkozhatnak.

A Szegedi Tudományegyetem épületeiben már október eleje óta kötelező a maszk, múlt héten epdig több gyakorlóiskolában is e mellett döntöttek.

A kötelező maszkviselés az egyetemeken azért is furcsa, mert számos intézményben az oltatlan diákok meg sem kezdhették a tanulmányaikat, vagy csak távoktatásban tehették ezt meg. Így sok egyetemen most azokat is a maszk viselésére kötelezik, akik beoltottak és védettek. A kollégiumokban vagy kötelezően előírták a “védettségi” igazolást, vagy olyan felvételi pontrendszert alakítottak ki, ahol a nem beoltottaknak esélyük sem volt bekerülni a kollégiumi szobákba.

(eduline-Magyar Jelen, fotó:MTI)

 

További híreink

Franciaország: “fiatalokat” tartóztattak le, mert drogot gyűjtöttek Ramadánra

Irányi Dániel

Betiltotta a rendőrség a Mi Hazánk olaszliszkai felvonulását, csak statikus megemlékezést engedélyezett

Faragó Dániel

Csak felfüggesztettet kapott a nyerészkedő polgármester

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen