4.7 C
Budapest
2021. április 13., kedd
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Ítélethirdetés előtt a tápiósági pedofil

Szerdán folytatódik annak tápiósági pedofil férfinak a tárgyalása, aki a vád szerint több kiskorú lányt is zaklatott szexuálisan. Sz. Sándorról 2017 nyarán derült ki, hogy addig legalább hat 7 év alatti kislányt több alkalommal is molesztált, szexuálisan zaklatott. Ítélethirdetés e hét pénteken várható.

Szerdán újabb tárgyalás, pénteken pedig ítélethozatal is várható a tápiósági pedofil ügyében. Sz. Sándor tettére akkor derült fény, amikor három évvel ezelőtt egy kislány meglátogatta a rokonokat Tápióságon. Az édesanya férje öccséhez vitte a gyereket egy hétvégére. Az utcában lakó lányokkal játszott, mikor a görkorcsolyája tönkrement. A helyi gyerekek mondták, vigye be a Sanyi bácsihoz, ő biztosan meg tudja javítani. A kislány így is tett, a többiek kint maradtak. „Pótpapa” – ahogy a gyerekek hívták az öreget – elkezdte bütykölni a görkorit, közben pedig a szexről kezdett beszélni a 9 éves kislánynak. Amikor a gyerek, érezve, hogy valami nincs rendjén, ki akart menni a házból, Sz. Sándor belenyúlt a bugyijába. A kislány,  igencsak megszeppenve ösztönösen rákiabált: „Hagyjál már, te vén buzi!” A férfi, meglepődve a határozott fellépésen, azt mondta a lánynak, akkor takarodj innen, és elengedte.

A kislány így megmenekült. Az utcán elmondta a többieknek, mi történt, mire azt a választ kapta: velük is ezt szokta csinálni, már többször is volt olyan. Minderre akkor derült fény, amikor a gyermek este édesanyjával beszélt telefonon. Mindent elmondott.

Az első sokkot rendőrségi feljelentés követte. Hamar kiderült, minimum hat kislány lett szexuális erőszak áldozata, a legfiatalabb 7 éves lehetett. Az érintett családok egyike közvetlen szomszédja Sz. Sándornak, míg egy másik család szemben lakott a férfival. Ott egyébként a vádlott rendszeresen vigyázott a gyerekekre, mivel az édesanya párjának volt apósa Sz. Sándor, talán ezért is hívták pótpapának.

Az eltelt években több igazságügyi szakértői jelentés is készült. Az első eredménye megállapította, a gyerekek igazat mondanak, viselkedésük megegyezett, miként az általuk elmondottak is. Két évvel az első vizsgálat után a bíró újabb szakértői jelentést rendelt el, noha korábban azt ígérték a szülőknek, többet nem kell beszélni a gyermekeiknek a megaláztatásokról. A bírói indoklás szerint nem biztos, hogy egy újabb vizsgálat ugyanazt az eredményt hozná, mint az első. A szülők ennek az eredményét sem nézhették meg, annyit tudnak, a második vizsgálat a vádlottnak adott igazat, aki mindvégig tagadta a molesztálást.
Feltehetően a két, egymásnak ellentmondó értékelés miatt idén nyáron egy harmadik vizsgálatot is elrendeltek. Ennek eredménye egyelőre nem ismert, de a szerdai tárgyalás kimenetelére, illetve a pénteki ítélethirdetésre komoly hatása lehet.

Portálunk augusztusban a Pest megyei Tápióságon járt utána a gyermekekkel történt tragédiának, akkor az egyik érintett család bizalmasa beszélt arról, mi is történt 2017 nyara óta, azaz, mióta fény derült arra, hogy van egy férfi Tápióságon, aki kislányokat zaklat szexuálisan.

További híreink

Novák Előd: a momentumos polgármester betiltotta a keresztállítást

Kemény János

A téli időszámítást kell megtartani

Varga Lilla

NAV: ha lejár a diákigazolvány, egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetni

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben