6.8 C
Budapest
2022. december 7., szerda
Magyar Jelen
HírekKülföld

Itt az új irány Olaszországban

Nem sokkal azután, hogy megbukott a korábbi kormánykoalíció Olaszországban, és ami a legjelentősebb, ezáltal ellenzékbe került Matteo Salvini, már érződik is a baloldali fordulat.

Ugyanis Luigi Di Maio, az új külügyminiszter közleményben adott hangot annak, miszerint:

“Olaszország évek óta (migrációs) vészhelyzetben él, amelyet elsősorban olyan európai partnerek közönye is okoz, mint Magyarországé.

De az Öt Csillag Mozgalom vezetője ennél tovább is ment:

„Könnyű szuverenistának lenni mások határaival. Aki nem fogadja el a kvótákat, azt keményen szankcionálni kell.”

Az olasz kormánypolitikus Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter korábbi kijelentéseire reagált az új olasz kormány migrációs terveivel kapcsolatban. Az Öt Csillag és a baloldali Demokrata Párt kormánya az olaszországi partokra érkező migránsok automatikus szétosztását szorgalmazza a tagállamok között. Szijjártó Péter sajnálatosnak nevezett minden olyan döntést, amely megnyitja Európa határait az illegális bevándorlók előtt, ahogy ezt az új olasz kormány teszi, de Magyarország megvédi határait.

Európa-szerte nagy érdeklődés övezte az elmúlt időszak olasz belpolitikai eseményeit, ugyanis érezte mindenki, ez nem önmagában olasz ügy. Ugyanis Európa egyik legnépszerűbb politikusa éppen az a Matteo Salvini, aki felvette a harcot az illegális migrációval szemben, és ez nem kizárólag olasz, de egyben európai kérdés is.

Egyelőre csalódniuk kellett az Európa megvédése mellett lándzsát törőknek, mivel sikerült Matteo Salvinit kilökni a hatalomból, ám ettől függetlenül népszerűsége töretlen, sőt, egyre nő. Ami nem jelent mást, minthogy borítékolható lenne jelen pillanatban a győzelme, ha egy előrehozott választást tartanának Olaszországban.

Ehhez azonban az kell, hogy a jelenleg fennálló koalíció felbomoljon, ami ismerve az olasz viszonyokat, egyáltalán nem elképzelhetetlen. Addig viszont úgy tűnik, mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy minél több illegális migránst szállítsanak az olasz partokra…

Az idő tehát Salvininek dolgozik, ám addig minden perc fájdalmasan lassan telik.

Egyébként Salvini, a Liga vezetője jogosnak és érthetőnek nevezte Magyarország aggodalmait az új olasz kormánykoalíció bevándorláspolitikája miatt.

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben