12.1 C
Budapest
2022. május 20., péntek
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

Jakab ki nem állhatja Gyurcsányt, aki egy mazsola

A DK kitart a közös ellenzéki lista mellett, a Jobbik viszont nem kér Gyurcsányból

“Az összellenzéki tortában Gyurcsány a mazsola. A mazsola, az egyik legmegosztóbb élelmiszer, ki nem állhatom”

– ezt mondta Jakab Péter kedden az ATV Startban. A DK viszont kitart a közös lista mellett.
Jakab Péter nem kér Gyurcsány Ferenc győzelmi receptjéből. Míg a DK elnöke azt szeretné ha 2022-ben, közös listát állítana az ellenzék és közös miniszterelnök-jelöltjük lenne, a Jobbik elnöke úgy látja, hogy csak több országos lista képes a Fideszből kiábrándult szavazókat megnyerni.

“Ezeket a szavazókat nem lehet engedni, hogy bolyongjanak a politikai térben, meg kell tudni őket szólítani, erre, én azt gondolom, hogy Gyurcsány Ferenc alkalmatlan, a Jobbik viszont alkalmas. Éppen ezért, hogyha egy többlistás konstrukciót állítunk fel, akkor megadjuk ezeknek az embereknek azt a lehetőséget, hogy úgy váltsák le a kormányt, hogy közben ne kelljen igent mondaniuk arra, amire világ életükben nemet mondtak”

– mondta Jakab Péter a Startban. A Jobbik elnöke szerint a 2010 előtti világ szereplői, vagyis az MSZP, a Párbeszéd és a DK alkothatná az egyik listát, míg a 2010 utániak, a Jobbik, a Momentum és az LMP a másikat. Ugyanakkor hozzátette: minden egyéni választókerületben egy-egy kihívónak kell állnia a kormánypárti jelölttel szemben.

A DK szóvivője a Jobbikos felvetésre úgy reagált: külön veszíteni fognak az ellenzéki pártok. Barkóczi Balázs szerint a jelenlegi választási rendszer kikényszeríti a közös ellenzéki listát. A Momentum csak abban biztos, hogy az egyéni választókerületekben együtt kell működnie az ellenzéknek. A listáról még korai gondolkodni a párt szerint.

“Mi jelenleg két dologgal foglalkozunk. Egyrészt azt gondoljuk, hogy a kistelepülések köré épített narancssárga falat kell áttörnünk, másrészt a kormányzásra kell felkészülnünk. Az ehhez hasonló együttműködési javaslatokról szerintük legkésőbb 2021-ben lehet dönteni és akkor kell dönteni”
– mondta Hajnal Miklós, a párt szóvivője.”Mi jelenleg két dologgal foglalkozunk. Egyrészt azt gondoljuk, hogy a kistelepülések köré épített narancssárga falat kell áttörnünk, másrészt a kormányzásra kell felkészülnünk. Az ehhez hasonló együttműködési javaslatokról szerintük legkésőbb 2021-ben lehet dönteni és akkor kell dönteni”

– mondta Hajnal Miklós, a párt szóvivője.

Mikecz Dániel politikai elemző szerint a kenyértörést a miniszterelnök-jelölt személye jelentheti majd.

Jakab Péter arról is beszélt, egy civil miniszterelnök-jelölt van a fejében, de részleteket nem árult el. A DK azt közölte: személyekben még nem gondolkodnak.

Forrás: ATV

További híreink

Szupershop kártya van? – Tovább drágul az üzemanyag

Faragó Dániel

Megszülte babáját a transznemű férfi, akinek a spermadonorja egy nő volt

Szabó Norbert

Kibertámadást indítottak a Mi Hazánk ellen

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen