26.1 C
Budapest
2022. augusztus 19., péntek
Magyar Jelen
Hírek

Jakab Péter lemondott a Jobbik elnöki posztjáról (videó)

A Jobbik választmányi ülésén tartózkodó tudósítónktól tudjuk, hogy Jakab Péter nem jelent meg személyesen, ellenben a Facebookon jelentette be, hogy lemondott pártelnöki posztjáról, tudomásunk szerint frakcióvezető továbbra is maradt. 

– A Jobbik tagsága több mint 70 százalékos többséggel választott meg a párt elnökének május 7-én. Hiába. Mára világossá vált, hogy az új elnökség nem kívánja a tagság útját járni, a szükséges döntések meghozatalához nem biztosítják számomra a többséget, vagyis kivették a kezemből a Jobbik irányítását. Ahhoz, hogy a mozgalom tovább tudjon működni, olyan elnökre van szükség, akivel az elnökség együtt tud dolgozni. Velem nem tud, ezért a mai nappal lemondok a Jobbik elnöki tisztségéről. A Fidesszel bármikor megküzdök, de a Jobbikkal nem harcolok – fogalmaz posztjában a bukott politikus. 

Hont András, a balliberális ellenzék immáron ügyeletes görbe tükre már meg is tette csípős és találó megjegyzését, íme:

A választmányi ülésre érkező jobbikos politikusok, választmányi tagok többsége semmit nem akart nyilatkozni az ott várakozó sajtósoknak, de az hamar kiderült, hogy Molnár Enikő a mamuszát ismét otthon hagyta.

Z.Kárpát Dániel korábban azt nyilatkozta, hogy a Jobbikban “nagyon bizalmi a légkör és igazi “férfipróba” most a pártban lenni. Jakab Péter a lemondó soraiban most az utolsó csatlósai között név szerint megemlítette Z. Kárpátot, aki innentől kezdve kisebbségből élvezheti a bizalmi légkört az elnökségben. A politikus még így sem tart attól, hogy a Jobbik kilakoltatja- válaszolta kérdésünkre.

(Fotó: Jakab Péter Facebook oldala)

További híreink

Macron-féle liberalizmus csúcsra járatva

Kemény János

Az USA megkezdte a migránsok visszatoloncolását Mexikóba

Kiss Albert

Orbán Viktor szerint a harmadik oltás felér egy életbiztosítással

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben