5.6 C
Budapest
2022. november 27., vasárnap
Magyar Jelen
Külföld

Játsszunk soha véget nem érőset

A brit kormány szerint az Európai Unió konstruktív nyilatkozatokat tett a hétfői kétoldalú kapcsolatfelvételek után a jövőbeni kapcsolatrendszer ügyében, de a jelenlegi helyzet alapján még nem vehető biztosra a megállapodás.

Michel Barnier, az Európai Bizottság tárgyalóküldöttségének vezetője hétfő délután videókapcsolaton beszélt David Frost brit főtárgyalóval, és a megbeszélés után a Twitteren közölte: Frostnak megerősítette, hogy az EU kész az intenzívebb tárgyalásokra Londonnal már ezen a héten, minden témakörről, jogilag kötelező szövegtervezetek alapján.

A látogatás mégis elmaradt

Boris Johnson brit miniszterelnök hivatalának szóvivője erre reagálva közölte: London értelmezése szerint az EU gyakorlatilag véget vetett a kereskedelmi tárgyalásoknak azzal, hogy kizárólag a brit féltől várja a további lépéseket, és nincs értelme a tárgyalások e hétre tervezett folytatásnak, ha az unió nem változtat ezen az álláspontján.
Michel Barnier az eredeti tervek szerint hétfőn látogatott volna Londonba, ám ez az uniós csúcson elfogadott zárónyilatkozat nyomán hirtelen fellángolt feszültég miatt elmaradt.
Az Európai Bizottság tárgyalásvezetője azonban az EU további tárgyalási készségét megerősítő hétfői Twitter-bejegyzésében közölte, hogy várja London reagálását a legutóbbi fejleményekre.

 

(MTI)

További híreink

Egymásra licitálnak az elemzők a Mi Hazánkkal kapcsolatban

Magyar Jelen

Több ezres tüntetés kezdődött a Covid-korlátozások ellen Kínában

Magyar Jelen

Megújítani mindent Krisztusban – Szász Péterrel beszélgettünk

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben