20.5 C
Budapest
2022. augusztus 20., szombat
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

Jön a következő hullám, Kínában megint lezártak egy 10 milliós várost

Kínában attól tartanak, hogy a koronavírus-járvány megfékezésében mutatott kezdeti sikerek után kitörhet a koronavírus-járvány következő hulláma, ezért drasztikus lépésekkel reagálnak a fertőzések megjelenésére, most egy 10 milliós városban szigorítottak a korlátozásokon – írja a Portfolio.hu.

Hejlungcsiang tartományban szigorítottak a korábban életbe léptetett korlátozásokon, és a helyi kormány döntése szerint a tartomány településeinek meg kell tiltaniuk a nem helyi személyeknek és járműveknek a belépését az adott településre, ez pedig a tartomány legnagyobb városát, a közel 10 millió lakosú Harbint is érinti.

Harbin jelenleg a koronavírus-járvány egyik kínai gócpontja, legalább 70 új fertőzöttet regisztráltak a városban, a járvány újabb hullámát a hatóságok szerint egy 22 éves egyetemista indíthatta el, aki nemrég tért vissza New York-ból. A város az elmúlt hetekben is újabb és újabb fertőzésekkel küzdött, elsősorban azért, mert sok lakos tért vissza Oroszországból.

Április elején a városban 28 napos karantént tettek kötelezővé azoknak, akik külföldről érkeznek a városba, ezen felül antitest tesztet és két nukleinsav próbát (nucleic acid test = NAT) is kötelezővé tettek a külföldről érkezőknek, hogy kiszűrjék a fertőzötteket.

Minden regisztrált vagy csak gyanús esetet tesztelés alá vetünk és karantént foganatosítunk,

jelentette ki a város vezetése.

Harbinban a repülőtéren és a vasútállomásokon ellenőrző pontokat hoztak létre azért, hogy a városon kívülről érkezőket azonnal megvizsgálhassák.

A helyi lakosoknak szigorú szabályokat kell betartaniuk, mielőtt bármilyen középületbe belépnének, egy államilag jóváhagyott app-et kell használniuk, amin keresztül igazolják, hogy nem fertőzöttek a koronavírussal, megmérték a testhőmérsékletüket és az nem magas, és maszkot viselnek. A társadalmi távolságtartás szabályait is be kell tartaniuk, továbbra sem tartanak temetést, esküvőt, nagyobb rendezvényeket, konferenciákat a városban.

(DailyMail, Portfolio.hu)

További híreink

Tizenhatévesek verték rommá az olimpiára készülő brazil női fociválogatottat

Irányi Dániel

Afrikai polgárháború Párizsban folytatódik (+videók)

Kiss Albert

A Mi Hazánk Márki-Zay Péter minimálbérről tett kijelentéséről és a balliberális oldal hozzáállásáról (videó)

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben