26.1 C
Budapest
2022. augusztus 19., péntek
Magyar Jelen
HírekKülföld

Júliusi hullám a Földközi tengeren – Cipruson újra kötelező a maszk

Alig több mint egy hónap után péntektől újra kötelezővé válik a beltéri maszkviselés Cipruson a koronavírus-járvány terjedése miatt – számolt be az egészségügyi minisztérium bejelentéséről a RIK ciprusi állami rádiószolgáltató csütörtökön.

A szabály alól egyedül a 12 évnél fiatalabb gyermekek képeznek kivételt. Akit péntektől a maszkviselés mellőzésén kapnak beltéren, arra 300 eurós (123 ezer forint) büntetést szabhatnak ki.

Cipruson június elsejétől szüntették meg a kötelező maszkviselésre vonatkozó szabályokat. Az elmúlt egy hétben azonban rohamosan megnőtt az újonnan fertőzöttek száma, emellett számos fertőzöttről kiderült, hogy mivel csak gyenge tüneteket produkált, nem tartotta be a karantént, és maszk nélkül jelent meg zárt térben is – számolt be róla a RIK.

(MTI,AFP)

További híreink

Orbán Viktor: Ősszel jöhet a járvány második hulláma

Gabay Dorka

Az iraki kormány több mint háromszáz halálbüntetést hagyott jóvá

Faragó Dániel

Lelőttek egy harci repülőt Líbiában

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben