20.8 C
Budapest
2022. augusztus 12., péntek
Magyar Jelen
BelföldHírekKiemelt

Karácsony már most visszasírja a maszkviselést

Hétfőtől megszűnt a kötelező maszkviselési szabály, de a kormány a társadalmi nyomás előtt meghajolva más olyan elemeket is megszüntetett, amelyik eddig a covid-diktatúra alapjait képezték.

Az új rendelet értelmében már a munkaadó sem kötelezheti oltásra a munkavállalót és a védettségi (oltási) igazolványok rendszere is megszűnt, ugyanakkor az egészségügyben továbbra is kötelező az oltás és a kormány arról sem rendelkezett, hogy kívánják-e kártéríteni a kényszeroltottakat illetve az oltatlanságuk miatt kirúgottakat.

A Mi Hazánk a pártok közül egyedüliként állt ki az oltatlanok jogai mellett, most pedig tovább követelik a maradék korlátozások eltörlését.

Ezt írták közleményükben:

Az egészségügyi és a szociális ágazatban is el kell törölni a kötelező oltást!
Meg kell szüntetni a veszélyhelyzetet!
Az oltások miatt egészségkárosodást szenvedőknek kárpótlás jár!
A kötelező oltás miatt elbocsátott állami alkalmazottaknak fizessék ki az elmaradt bérüket is!

A Covid-diktatúra minden elemének felszámolását követeli a Mi Hazánk

Az enyhítéseknek a jelek szerint nem mindenki örül. Karácsony Gergely legújabb bejegyzésében arra kér mindenkit, hogy továbbra is hordjon maszkot. A politikus arról nem írt, hogy a többi korlátozást is vissza szeretné-e vezetni, bejegyzése alább:

Hétfőtől nem kell maszkot viselni a BKK járatain.
Kormányrendelet értelmében március 7-től, hétfőtől a közösségi közlekedés használatakor, valamint az állomásokon és a megállóhelyeken, illetve a pályaudvarokon sem kötelező a maszkviselés. Aki azonban teheti, továbbra is hordja, védje az egészségét.
Karácsonyhoz a baloldali összefogás egészségpolitikusa is csatlakozott. A potenciális egészségügyi miniszter is annak adott hangot, hogy nem örül a normális mederbe való visszatérésnek.
Komáromi Zoltán az ATV-ben erősítette meg, hogy nem támogatja az enyhítéseket.

További híreink

Mi Hazánk: A kormány szüntesse meg az oltási igazolványok rendszerét!

Faragó Dániel

Dubajba, Las Vegasba, Panamára és Máltára is röpködnek a honvédségi gépek

Avar Álmos

“Életfogytiglant” kaptak a dövényi horrorgyilkosság elkövetői – de azért még szabadon lehet majd engedni őket

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben