11.7 C
Budapest
2021. április 11., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Kásler szerint jöhetnek az újabb szigorítások

Itt a nyakunkon a harmadik hullám, gyorsan terjed a brit mutáns, ami legalább 70 százalékkal fertőzőképesebb, fiatalabb korosztályokat is elér, illetve a betegség lefolyása súlyosabb. A vakcináció mértéke több hét múlva éri el azt a szintet, ami megfékezheti a felfutást. Ezzel indokolta Kásler Miklós, hogy szükség lehet további szigorításokra – összegezte az Index.

Az emberi erőforrások minisztere szerint ha a szigorításokat egy 0-tól 100-ig terjedő skálán vizsgáljuk, akkor most tartunk 70-nél. Kásler szerint azonban ennél több kellhet a “járvány megfékezéséhez”, hiszen “tombol a harmadik hullám”. Ő a következő korlátozásokat tartja elképzelhetőnek:

  • iskolák bezáratása, esetleg a szünetek meghosszabbítása, előrehozatala.
  • a gyógyszertárakon és az élelmiszerboltokon kívüli üzletek nyitvatartásának szigorítása.

A lap kitér rá, hogy a járvány előtt Magyarországnak 1600 lélegeztetőkészülék állt rendelkezésére, melyhez a kormány 300 milliárd forintért beszerzett még 16 ezer darabot. A második hullám csúcsán viszont mindössze 674 beteg került lélegeztetőgépre. Kásler szerint azonban a járvány megint felszálló ágban van, így most aztán tényleg szükség lesz a teljes készültségre a kórházakban.

Nem lehet pénzben mérni azt, hogy lélegeztessünk egy embert vagy sem. A kormány célja az, hogy minden eszköz és feltétel meglegyen a betegek gyógyulásához

– hangoztatta a miniszter, hozzátéve, hogy az operatív törzs napról napra mérlegeli a lehetőségeket, ami burkoltan akár azt is jelentheti, hogy a jövőben újabb korlátozások várhatók.

További híreink

Önkéntes tartalékos katonacsaládok karácsonyi adományokat kaptak Székesfehérvárott

Varga Lilla

Ellepték az utcákat a rendőrök, egy embert akár többször is büntethetnek

Irányi Dániel

Dánia üzent a szír “menekülteknek”: ideje hazamenni

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben