21.6 C
Budapest
2022. május 25., szerda
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Kétmilliárdnyi ingatlan áron aluli eladását akadályozta meg a Mi Hazánk

Kétmilliárd forintnyi önkormányzati ingatlan áron aluli eladását akadályozta meg a Mi Hazánk Mozgalom, amikor Újbuda önkormányzata piaci alapú meghirdetés helyett pusztán a XI. kerületi médiában, kvázi a helyi faliújságon meghirdetve próbált meg kiárusítani közösségi vagyont – írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében Novák Előd.

A koronavírusra hivatkozva mindent lehet: lezárni a gazdaságot, felfüggeszteni az önkormányzatok működését (helyette a polgármestereknek adva teljhatalmat, ami a korrupció melegágya), és fű alatt, haveroknak kiárusítani az önkormányzati vagyont.

A DK fővárosának számító Újbuda szivárványkoalíciója közel kétmilliárd forintnyi ingatlant irányzott elő eladásra úgy, hogy azt széles körben nem hirdetnék meg, ami kimeríti a politikusbűnözés, konkrétan a hűtlen kezelés fogalmát

-idézi fel a párt újbudai önkormányzati képviselője.

“Újbudán annyit sikerült elérni, hogy a testületi ülés helyett legalább informális, online tanácskozást tartanak, egy ilyenen a polgármester látszólag támogatta azt módosító javaslatomat, hogy hazánk legnagyobb ingatlanhirdetői portálján is közzé kelljen tenni az eladni tervezett vagyonokat. Módosító javaslatomat végül mégsem vették figyelembe, mert kikiáltási ár nem lenne, s a az önkormányzati vezetés szerint a “portálon az adatlap kitöltésénél meg kell jelölni vételárat, enélkül a rendszer nem engedi rögzíteni a hirdetést”.

-hangsúlyozza a Mi Hazánk alelnöke.

“De nem adtam fel, mivel valójában ott sem feltétlenül kell megjelölni vételárat, lehet pályázat és licit útján is értékesíteni, ezt pár nap alatt sikerült bebizonyítanom a hirdetési portál bevonásával, így végül mégis hajlandó az önkormányzat széles körben meghirdetni az eladni szánt ingatlanokat azon az oldalon, mellyel tavaly szerződést bontott a polgármesteri hivatal öt évi együttműködés után.” – közölte.

Hol volt mindeközben Újbuda átláthatósági biztosa? Akit a Mi Hazánk leleplezett: titkosított szerződéssel bízták meg havi egymilliós díjazással heti egy munkanapért, a Transparency International Magyarország kuratóriumi elnökeként.

Megint bebizonyosodott, hogy csak kifizetőhelynek használják a DK legnagyobb szerzeményét, Újbudát.

A kétmilliárd forintnyi ingatlan többnyire üres, beépítetlen telkeket jelent, tehát újabb beépítések várhatók, pedig másfél éve azzal kampányolt a szivárványkoalíció, hogy Újbuda megtelt, s inkább fákat ültetnének a magukat jámbor városszépítőnek beállító politikusbűnözők – írja a politikus.

A felfüggesztett önkormányzatiság visszaállítását szorgalmazza a Mi Hazánk Mozgalom, mert tarthatatlan, hogy három fős testületi ülések sem tarthatók meg, helyettük a polgármester egy személyben, átláthatatlan érdekek mentén dönt. Legalább az online önkormányzati ülésezés és döntéshozás bevezetésének lehetősége indokolt volna, amit a Mi Hazánk egy éve szorgalmaz, de még mindig jogszabály tiltja az online szavazás lehetőségét is, miközben számos nemzetközi példa bizonyítja működőképességét – zárja közleményét Novák Előd.

Magyarjelen.hu

További híreink

Igazi télies időjárásra számíthatunk a hétvégén

Varga Lilla

Soha többé kommunizmust! – Megemlékezés

Faragó Dániel

Saját határozata elől hátrált ki a Fidesz Újpesten LMBTQ-ügyben?

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen