20.5 C
Budapest
2022. augusztus 20., szombat
Magyar Jelen
Kiemelt

Kettős mércét alkalmaz a rendőrség, állítja a Mi Hazánk

Az egyenlő bánásmód rendkívüli módon sérült, hiszen a rendőrség politikai tartalom alapján tett különbséget két megmozdulás között – mondta Nagy Attila, a Mi Hazánk budapesti elnöke.

Nagy felhívta a figyelmet,

a Deák téri késelésre emlékezők ellen eljárásokat indítottak, viszont akkor, mikor szerinte szó sem volt kegyeleti jellegről, a Szabadság téren, ahol egyértelmű demonstráció zajlott, politikai tartalmú beszédek hangzottak el, ott semmilyen szabálysértési eljárást nem indítottak.

A párt budapesti elnöke szerint ez felháborító és elfogadhatatlan egy jogállamban.

– De ettől még fontosabb témáról is beszéltek, ugyanis az európai civilizáció és a kereszténység ellen folytatott kulturális háború új szintre lépett. Amerika lángokban áll és az 1968-ban lezajló forradalmi hullámhoz hasonló eseménysorozat példaképévé vált egy néger bűnöző – ezt már Vékony Csongor Levente, a Mi Hazánk Ifjainak elnöke jelentette ki.

Az ifjúsági szervezet elnöke úgy látja, egy ember, egy rendőr cselekedete sem adhat okot gyújtogatásra, fosztogatásra, szobrok ledöntésére, rendőrök gyilkolására, rendőrőrs elfoglalására, anarchista állapotok előidézésére egy országban. Ez a magatartás azt bizonyítja, a bűnözés egy szubkulturális tényező.

– Aki a jogaiért vív forradalmat, nem fosztja ki az első boltot, ami vele szembejön

– nyomatékosította.

Vékony egy másik kettős mércéről is beszélt, miszerint ha egy fehér ember négert, vagy Magyarország esetében cigányt öl, a média egyből felkarolja a hírt és rasszizmusról prédikálnak a csatornák.

Ha viszont egy néger vagy éppen cigány gyilkol fehér embert, igyekeznek mélyen lapítani, mert a kisebbségi csoportok ártatlanságáról kialakított képet fent kell tartani.

– Pedig Amerikában egy 2018-as statisztika alapján a négerek által fehérek ellen elkövetett erőszakos bűncselekmények száma megközelíti az 550 ezret, míg a fehérek, négerek ellen elkövetett erőszakos bűncselekmények száma a 60 ezret sem érte el – mutatott rá Vékony. Ilyen statisztika Magyarország nem készül, de a tapasztalatok alapján – mint fogalmazott – feltételezhető, hogy hasonló az arány a cigányok által nem cigányok ellen elkövetett erőszakos bűncselekmények tekintetében.

További híreink

Gettókultúra az Oktogonon is – ájulásig ütötte védtelen áldozatát egy “fiatal”

Faragó Dániel

Az elmúlt egy évben 289 milliárd forintot költött a kormány sportra

Irányi Dániel

A baloldali döglött hal

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben