4.7 C
Budapest
2021. április 13., kedd
Magyar Jelen
Belföld

Ki a felelős a Pereces-patakba folyó szennyvízért?

Fel kell tennünk a kérdést, ki a felelős az Erdősor utcában a Pereces-patakba folyó szennyvízért, különösen annak fényében, hogy több ingatlant – amelyekről kezeletlenül elfolyik a szennyvíz – évekkel ezelőtt jeleztem már az illetékeseknek – írja közleményében Pakusza Zoltán, miskolci önkormányzati képviselő, a Mi Hazánk Mozgalom Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke.

Pakusza elmondta, ő már jelezte a problémát a jegyzőnek, most a jegyző feladata tájékoztatni a szolgáltatót, aki Miskolcon a MIVIZ Kft. és a szolgáltató szólítja fel a tulajdonost a rákötésre. A tulajdonosnak egy év áll rendelkezésére, ha nem történik meg a rákötés, a szolgáltató jelzi a járási hivatalnak, amelynek feladata a törvénytelen állapot megszüntetése, ha kell szankcionálással.

A képviselő éppen ezért kérdést intézett Miskolc város jegyzőjén keresztül a MIVIZ Kft.-hez és Demeter Ervin kormánymegbízotthoz, hogy kiderüljön, hol a hiba a rendszerben:

A MIVIZ Kft. felszólította-e a tulajdonost és tett-e jelzést a járási hivatal felé. A hivatal pedig, ha kapott jelzést, milyen szankciókkal élt?

Azt ugyanis Pakusza elfogadhatatlannak tartja, hogy egy városrész belterületén, annak főútvonala mentén ilyen állapotok uralkodjanak.

Ebben az ügyben mint cseppben a tenger képeződik le, hogy a magyar hivatalszervezet sok esetben képtelen betartatni a jogszabályokat és ezzel hozzájárul a no-go zónák kialakulásához. Perecesen ezt nem tűrjük és addig fogok küzdeni míg a probléma meg nem oldódik

– zárja közleményét a képviselő.

Elemi.hu

További híreink

Öngyilkos EU: közös gondolkodásra hív Toroczkai

Szabó Norbert

Több, mint 300 tüntetőt jelentett fel rendőrség

Varga Lilla

BKK: hétfőtől újra fel lehet szállni a járművekre az első ajtón

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben