26.1 C
Budapest
2022. augusztus 19., péntek
Magyar Jelen
Külföld

Kiakadtak a zsidók egy svédországi arab könyvfeszten

A városháza megszakította az együttműködést a szervezőkkel, értesült a zsido.com.

Svédország déli részén évek óta megrendezik az Arab Könyvvásárt, melynek a malmői önkormányzat az egyik partnere. Idén azonban visszavonták az együttműködést, mert az egyik könyv az ismert brit Andrew Carrington Hitchcock: A Sátán Zsinagógája – A zsidó világösszeesküvés titkos története című kötete.

Kiszagolta a Simon Wiesenthal központ

A könyvekre a Simon Wiesenthal Központ lett figyelmes, majd levélben fordult Steafan Lofven miniszterelnökhöz.

“Tudomásunkra jutott, hogy a könyvvásár weboldalán antiszemita irodalmat kínálnak. Ez teljességgel elfogadhatatlan és szemben áll az értékrendünkkel. Úgy döntöttünk, hogy azonnali hatállyal beszüntetjük az együttműködést. Remélhetőleg a vásár többi támogatója is, mint például a Svéd Nemzeti Kulturális Bizottság hasonlóképpen jár el ” – jelentette ki Pernilla Conde Hellman, a malmői városháza kulturális igazgatója. “Malmö városa 150 000 koronával (5 millió Ft) járult hozzá az Arab Könyvvásár megrendezéséhez. Megvizsgáljuk, hogy lehetőségünk van-e arra, hogy visszaköveteljük a már kifizetett összeget” – tette hozzá.

Végső megoldás kidolgozását sürgetik

A városvezetés lépését követően Dr. Shimon Samuels, a Simon Wiesenthal Központ nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója örömét fejezte ki, továbbá felszólította a malmői önkormányzatot, hogy vizsgálja ki, miként ítélhettek meg ilyen bőkezű támogatást e rendezvény számára, és dolgozzanak ki egy megoldást, mellyel a jövőben elkerülhető lesz, hogy gyűlöletet szító csoportok juthassanak támogatáshoz.

További híreink

Szlovákia tovább szigorít

Gabay Dorka

A szélsőséges időjárás miatt közel egymillióan maradtak ivóvízellátás nélkül Louisiana államban

Irányi Dániel

Hová tűnt Kim-Dzsongun?

Joó György

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben