3 C
Budapest
2022. december 1., csütörtök
Magyar Jelen
BelföldHírek

Kiderült: az ismert üzletember holokauszttúlélők leszármazottja

Schobert Norbi már pár éve tudta magáról, de csak most merte elmondani azt, hogy nagyszülei a holokauszt áldozatai voltak. Alapvető lélektani ismeret, hogy a kibeszélés már maga a terápia része, valószínűleg ezért beszélt az esetről éppen a blikknek.

Norbi sokáig az édesapját sem ismerte, így az egész történetről és a nagyszüleiről sem hallott soha semmit. Néhány évvel ezelőtt találkozott először Bauer Sándorral, aki felvilágosította őt néhány dologról, mint apa a gyermekét.

„Édesanyám révén mélyen hívő katolikus a családunk, üknagyanyám, gróf Rajeczky Anna testvére érsekhelyettes volt, a Kodály-gyűjtő Rajeczky Benjámin. Édesapám viszont zsidó származású volt, anyám nem is merte bemutatni őt a szigorú szülőknek, tartott tőle, nem fogadják el. Kicsit amolyan Rómeó és Júlia történet lehetett a szerelmük”

– mesélte a blikknek Norbi.

Norbi szerint nagyanyját 1944-ben Bergen Belsenbe vitték, itt vesztette életét. Nagyapjáról úgy tartja sortűz áldozata lett. Édesapja soha nem mehetett vissza a házukba, ezért semmilyen tárgyi emlék nem maradt semmiről. Norbi a család történetét gyermekeinek természetesen elmesélte, ám arra nem érez magában elég erőt, hogy ellátogasson Bergen-Belsenbe, vagy bármelyik másik koncentrációs táborba.

„Lehet, hogy erre sosem leszek képes. Édesapám révén van egy féltestvérem, a nővérem már járt ott, de őt is nagyon megviselték a látottak”

– mondta.

A blikk cikke alatt megjelenő hozzászólások közül a 3 legfrissebbet az alábbiakban mi is szemlézzük.

“Nehogy erről a történetről is kiderüljön, hogy kamu, mint pl. az ominózus fotót sem a nemzőapja készítette Rákosiroól….. Nojci hiteltelenné váltál, tipikusan az az ember lettél, akinek azt sem hisszük el, amit kérdez.”

 

“Még mit nem tudunk a családról? Egyszerűbb lenne, ha egy külön kiadásban mindent leírna, akkor nem kellene hetente új sztorikkal előrukkolni.”

 

“Eddig nem ismertük a nagymúltú apai felmenőket, így nem volt egyebe, mint a nyomorúságos gyerekkora. Kövér, lenézett kisfiúként kezdte, aztán rendőr lett, utána jött a fitness edzőség, amit követett a táplálkozástudományos vállalkozás.
De most aztán belekeveredik a történetbe a grófság, a kereszténység, a zsidóság és a nácik is.
Lehet, hogy nem elég a mérhetetlen gazdagság, most elő kell keríteni a családi kutyabőrt, a hősöket, és az áldozatokat is.”

 

További híreink

Családtagjaik megkínzásával fenyegették a kormány ellen tiltakozó iráni focistákat

Irányi Dániel

Ismét “fontos” kérdésben döntött a WHO: átnevezik a majomhimlőt, mert a név “rasszista”

Irányi Dániel

Pozitívuma is van az elszabadult rezsiáraknak – a Jobbik bezárja irodáját

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben