36.3 C
Budapest
2021. június 23., szerda
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Kim Dzsong Un betiltja a kutyatartást, a kis kedvencek akár az asztalra is kerülhetnek

Ki Dzsong Un kijelentette: betiltja a kutyatartást, és begyűjtik a Phenjanban található állatokat – írja a Bors a Daily Mailre hivatkozva.

Egy átlag ember eddig sem tudott túl sok érvet felsorakoztatni, miért is lenne jó Észak-Koreában élni, most azonban a “bölcs vezér” rátett még egy lapáttal. Kim Dzsong Unba ugyanis belehasított a felismerés, mi szerint

a kutyák a kapitalista dekadencia és burzsoázia szimbólumai, ezért nincs helyük az utópista-szocialista világrendben.

Kim Dzsong Un szerint ugyanis a normális ember inkább hasznos állatot, például disznót tart. (A bölcs vezér valószínűleg nem ismeri az emberiség fejlődéstörténetét, de az is lehet, hogy azokat korábban Marx és Lenin már felülbírálta, ez esetben a tudatlanság jelen sorok írójára igaz.)

A hatóságok beazonosították a kutyás háztartásokat, és kedvenceik átadására kényszerítik a gazdákat. Ami, az ázsiai kommunista diktatúrát ismerve, aligha egy papíralapú felszólítás formájában történik.

A begyűjtött állatokat feltehetőleg állatkertekbe viszik, ám szárnyra kaptak olyan híresztelések is, hogy az egyre égetőbb éhínség csökkentése érdekében a kis kedvenceket a kutyahúst felszolgáló éttermeknek adják el.

A kutyaevés Kínában és Korea bizonyos területein is bevett szokás, a Daily Mail szerint a kutyahús a forró és párás nyári hónapokban kifejezetten népszerű, mert sok energiát biztosít. Általában csípős levest, vagy pörköltöt készítenek belőle, amit zöldségekkel tálalnak.

(Bors nyomán – Fotó: GETTY)

További híreink

Őrizetbe vettek csaknem 100 embert egy berlini tüntetés után

Dunai Tibor

Svédország: “megbámulták”, ezért gyilkolt a “fiatal”

Irányi Dániel

Citu: Magyarország és Románia kölcsönösen elismeri egymás oltási igazolását

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben