4.7 C
Budapest
2021. április 13., kedd
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Kína: le kell venni a lakásokban a vallási tárgyú képeket

A kínai Sanhszi tartományban az állami támogatásban (például szociális segélyben) részesülő embereknek a lakásukban található, hitüket jelképező tárgyakat, képeket, például Jézus képét, el kell távolítaniuk, és a helyükre Mao és Xi Jinping elnökök képeit kell kiakasztani – írja a CNA.

Akik nem tesznek eleget a hatósági előírásoknak, azoktól minden szociális támogatást megvonnak. A rendelet kiterjed az államilag finanszírozott egyházakra, többek között a Kínai Kommunista Párt hivatalos protestáns felekezetére is.

Az egyház tagjainak szintén el kell távolítaniuk a lakásukban kihelyezett Jézus-képeket és vallásos naptárakat a falakról, helyükre Mao elnök képe kerül.

A Kínai Kommunista Párt már 2015-ben új fokozatra kapcsolt a vallásüldözésben, azonban idén, miután a koronavírus-járvány miatt állásukat vesztett emberek tömegei szorulnak rá a szociális segélyekre, az állampárt vallásüldözése új lendületet kapott.

(Fotó: Shutterstock)

További híreink

Az Uniós bíróság elmarasztalta Magyarországot,de mi továbbra sem kérünk a migránskvótából

Dunai Tibor

Közel nyolc tonna hulladékot szedtek ki a Tiszából a Pet kupások

Irányi Dániel

Villamosmegállóban szült egy nő Budapesten

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben