11.9 C
Budapest
2022. szeptember 27., kedd
Magyar Jelen
KiemeltVélemény

Kitiltották a mod készítőjét, aki a szivárványos zászlókat amerikaira cserélte

A neoliberális propaganda igencsak falánk szörnyeteg, mely természetéből adódóan addig hízik, míg mindent fel nem emészt, vagy valaki ki nem durrantja. Ezért aztán várható volt, hogy miután rátelepedtek a filmiparra, a sorozatokra, sőt, még a képregényekre is, nem állnak meg, és propagandájukat kiterjesztik a játékokra is. Ennek esett áldozatul korábban a Dragon Age széria, a Mass Effect, a Sims, és így tovább. Majd a hosszú lista végére most felkerült a Marvel’s Spider-Man Remastered is, melyet nem játszatunk úgy, hogy úton-útfélen ne csapódjon az arcunkba egy-egy „LGBT-zászló”.

Egy modder azok számára kívánt alternatívát nyújtani, akik nem akarnak még a saját hálószobájukban is „szivárványos” propagandát bámulni, ezért készített egy módosítást a játékhoz, mely a bele erőszakolt „LGBT-zászlókat” az amerikai csillagos-sávos lobogóra cseréli, majd feltöltötte az egyik legnagyobb moddolással foglalkozó oldalra, a Nexus Mods-ra.

Annak ellenére, hogy a mod teljesen önkéntes alapon tölthető le, a véresszájú liberálisok, meg a szivárványlovagok jelentősen felháborodtak a kreálmányon,

és megindult a kommentszekcióban a mindenféle „fóbozás”, meg „szélsőjobboldalizás”; mégis mit képzelnek magukról, hogy otthon a négy fal között az általuk megvásárolt játékban nem kívánnak szélsőliberális propagandát bámulni? Nem azért erőszakolták bele ezeket a játékba, hogy bárki kibújjon alóla holmi modokkal.

Korábban előszeretettel érveltek progresszívék a „ha nem tetszik, ne nézd” baromsággal. Olybá tűnik, elég erősnek érzik magukat, hogy már választást se hagyjanak.

Az eset akkora port kavart, hogy pár órán belül a Nexus Mods adminjai törölték a modot, a fejlesztőét pedig kitiltották az oldalról. Indoklásukban kiemelték

ők az elfogadás és sokszínűség pártján állnak, és minden olyan mod ellen fel fognak lépni, ami ezzel szembemegy.

Kiemelték, nekik, mint platform üzemeltetőknek „joguk van eldönteni, mit engednek és mit nem”. Majd álszenten hozzátették, „politikai hovatartozástól függetlenül törlik, ami nem odavaló” – ami azért érdekes, mivel jól láthatóan szélsőliberális cenzúra működik az oldalon.

Képmutatásból jeles

Az eset annyira felháborította az „LGBT-közösséget”, meg a szélsőliberálisokat, hogy készítettek egy „revans modot”, ami az összes amerikai zászlót szivárványosra cseréli. Ezt nagy büszkén feltöltötték, és deklaráták:

az „LGBTQ+ közösség” mindenhol jelen van.

Az oldal üzemeltetői ezúttal semmiféle „trollkodást”, vagy „szándékos provokációt” nem érzékeltek, így a mod azóta is elérhető bárki számára.

Az amerikai zászló tehát bármire lecserélhető, a szivárványos semmire.

Az igazi trollkodás az lenne, ha az „LGBT-zászlókat” valaki egy moddal izraeli, vagy BLM-logóval ellátott lobogóra cserélné, mert így az oldal üzemeltetőit össztűz alá lehetne venni akkor is, ha törlik, de akkor is, ha fennhagyják a módosítást.

Irányi Dániel

További híreink

Hiteltörlesztési moratórium: kérdések és válaszok

Joó György

Hazafiak vették kezelésbe a migránsokat Sopron környékén

Faragó Dániel

“Majd meglátjuk”- mondta Novák Katalin a kötelező oltásról

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben