14.1 C
Budapest
2022. szeptember 25., vasárnap
Magyar Jelen
Külföld

Kitörtek az emberek a karanténból Kenyában

Bár két egymást követő negatív koronavírus-tesztet produkáltak, kenyaiak egy csoportja nem hagyhatta el a karantént a fővárosban, Nairobiban.

A kenyaiaknak az országba érkezésük után kellett karanténba vonulniuk – ez még a határzár előtt történt.

Tizenkét ember tört ki egy kórházi karanténból Kenya fővárosában, mert túl sokba kerül nekik a karantén napidíja – írja a BBC. Az izoláció ugyanis fizetős.

A kenyaiak arra panaszkodtak a BBC-nek, hogy a nairobi izolációs központban rosszak a körülmények, ezért döntöttek úgy, hogy a tiltás ellenére otthagyják. Azt is mondták, hogy a kormány folyamatosan hosszabbítja a kötelezően ott töltendő időt.

“Mostantól nem áll szándékunkban visszamenni a karanténba. Nem tudunk fizetni, és nincsen semmilyen tudományos indoklás arra, hogy miért kellene ott lennünk” – nyilatkozta a BBC-nek Simon Mugambi a Kenyatta University karanténközpontban.

Azon túl, hogy két negatív teszt után sem engedik ki őket, Mugambi szerint a kormány már kilátásba helyezte, hogy a jövőbeni teszteket nekik kellene kifizetniük.

Forrás: szmo

További híreink

Koronavírus: két olasz tartomány karantén alatt

Dunai Tibor

Oroszországban hatezer alá csökkent az újonnan fertőzöttek száma

Dunai Tibor

Indiában az egészségügyi dolgozókra támadók akár hét év börtönt is kaphatnak

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben