20.5 C
Budapest
2022. augusztus 20., szombat
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

Könnygázzal és gumilövedékkel oszlatta a svájci rendőrség a korlátozás ellen tüntetőket

Könnygázt és gumilövedékeket vetett be péntek este a svájci rendőrség a járványkorlátozások elleni tüntető és rendbontó tömeg ellen Sankt Gallen városában – írja az MTI.

A rendőrség tájékoztatása szerint helyi idő szerint este kilenc óra után a rendőröknek önvédelemből gumilövedékeket kellett használniuk, hogy megfékezzék az őket mindenféle tárgyakkal dobáló tüntetőket. Később többen gyújtópalackokkal és meggyújtott tárgyakkal kezdtek dobálózni, ezért könnygázt is be kellett vetni ellenük.

A Tagblett újság tájékoztatása szerint mintegy ezer tüntető vonult az utcára a közel 75 ezer lakosú északkelet-svájci Sankt Gallenben, tiltakozva a járványügyi korlátozások ellen.

A koronavírussal fertőzöttek számának megugrása miatt a svájci kormány két héttel ezelőtt úgy döntött, hogy mégsem enyhít a korlátozásokon.

A 8,6 milliós Svájcban a járvány kezdete óta több mint hatszázezer ember kapta el a koronavírust, vagyis százezer emberre hétezer fertőzött jutott. A Covid-19 vírus okozta betegség szövődményeibe a kb. 600 000 fertőzöttből 9600-an haltak bele.

Képünk illusztráció egy korábbi tüntetésről, forrás: Youtube

További híreink

Az ukrán tisztifőorvos szerint még 5 évig tarthat a járvány

Faragó Dániel

Az ötödik hullám és a vakcinák hatása elillan, de jön a hatodik hullám és az új “lopakodó” variáns

Faragó Dániel

Hat évre eltiltottak az állattartástól egy Nógrád megyei férfit

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben