2.1 C
Budapest
2021. november 30., kedd
Magyar Jelen
Gazdaság Kiemelt

Korhatáremelés van, férfiaknak járó korkedvezmény továbbra sincs

2021 júliusától mindenki egységesen mehet nyugdíjba, a korhatár 65 év lesz, de ennek ellenére megállapításra idén már biztosan nem kerül sor. 

A korhatár csak 2022. január 1-től nő 65 évre, az 1957-ben vagy később születettek részére. Idén a második félévben, a korhatár aktuális betöltése alapján nem lesz nyugdíj-megállapítás, éppen úgy, ahogyan 2020 első félévében sem volt.

Aki a korábbi feltételeket már teljesítette, az ettől függetlenül 2021-ben is igényelheti a nyugdíját.

A korhatáremelés folyamata 2014 óta tart, ennek értelmében a születési évjáratok küszöbértékei minden évben sávosan emelkedtek.

Az idei korhatáremeléssel várhatóan 2035-ig fenntartható marad a nyugdíjrendszer, ezt a nézetet az MNB szakértői is osztják.

Korkedvezménnyel csak a ‘Nők 40’ jogosultjai élhetnek, a férfiak számára továbbra is az eredeti korhatár az irányadó.

(fotó:életforma)

 

 

További híreink

Bosch: 20 százalékkal csökkenhet az autógyártás még az idén

Kiss Albert

Pintér Sándor: korrupció nem marad felderítetlenül

Irányi Dániel

Baloldali elemző: a Mi Hazánk simán be fog kerülni

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben