17.2 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt

Kormányinfó- a munkáltató kötelezővé teheti az oltást, novembertől újra maszkot kell hordani

Gulyás Gergely újságírói kérdésre a Kormányinfón elmondta, hogy

a munkáltatók két oltást is kötelezővé tehetnek

a  vakcinából, csak orvosi papírral igazolható, ha valaki egészségügyi okok miatt nem kaphatja meg az oltást.

Azok a munkavállalók, akik a kötelezővé tétel ellenére sem oltatják be magukat, fizetés nélküli szabadságra küldhetők, de egy év eltelte után a munkaviszonyukat is meg lehet szüntetni.

Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember és , szöveg, amely így szól: „TE MONDD, HOGY KÖTELEZŐ A SZURI KORMÁNY MUNKÁLTATÃK A TE HANGOD MÉLYEBB”
Azonnal elindult a mémgyár is.

Az erről szóló rendelet 1-2 napon belül megjelenik.

A Debrecenben épülő oltóanyaggyárról Gulyás Gergely elmondta, a cél az, hogy legyen magyar vakcina, amíg nincs, addig bérgyártásra kell berendezkedni, a gyár 2022 év végére kell hogy készen álljon.

Gulyás Gergely újabb kérdésre megerősítette:  

A munkaadók szervezeteinek javaslatára a cégek és a vállalkozások jogot kapnak arra, hogy a munkavégzés feltételeként előírják a védőoltást az alkalmazottak számára, ha ezt szükségesnek látják.

A közösségi közlekedési eszközökön november elsejétől kötelező a maszkviselés.

Az egészségügyi intézményekben látogatási tilalmat vezetnek be. A szociális intézményekben az intézményvezetők dönthetnek erről.

Az állami szerveknél széles körben elő fogják írni az oltási kötelezettséget, az önkormányzatoknál a polgármesterek lesznek jogosultak dönteni erről.

További járványügyi szigorításokkal kapcsolatban kijelentette: a járványhelyzetre tekintettel mindig vizsgálják, hogy milyen döntéseket szükséges hozni.

(index-Magyar Jelen)

További híreink

Szuperák Brigitta: Vonják vissza a magyar himnuszt éneklő kárpátaljai képviselők ellen indított eljárást

Varga Lilla

Dócs Dávid – “Mire számíthatnak a magyar gazdák a kormánytól?”

Faragó Dániel

Toroczkai László- minden Mi Hazánkra adott szavazat hasznosul

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen