4.5 C
Budapest
2022. november 27., vasárnap
Magyar Jelen
Külföld

Koronavírus: 17 millió nyércet ölnek le Dániában

Dánia bizonyos részein további szigorítások lépnek életbe, miután több nyércfarmon állatról emberre terjedt a vírus az ország északi részén – írja a Reuters.

A dán kormány állítása szerint minden érintett nyércet levágnak annak érdekében, hogy megakadályozzák a mutáns koronavírus továbbterjedését az emberekre. A kormány attól tart, ha a mutálódott vírus elszabadulna, az immunis lenne a most fejlesztés alatt álló vakcinákra. Laikusok feltehetnék a kérdést, ha a COVID-19 ilyen könnyen mutálódik, mégis mit remélnek a védőoltástól?

A határozat 17 millió nyérc megölését jelenti, ami becslések szerint több mint 800 millió dollárba fog kerülni az adófizetőknek. A dán nyérctenyésztők egyesülete Dánia fekete napjának nevezte a döntést, ami komoly érvágást jelent majd az ország szőrmeiparának.

A fertőzött állatok irtása már júniusban megkezdődött, ennek ellenére a vírus továbbra is megállíthatatlanul terjed a nyércek között. A dán kormány most még szigorúbb korlátozásokkal próbálkozik.

A jelentések szerint eddig 12 ember kapta el a mutáns vírust. A WHO tud az esetekről és konzultál a dán hatóságokkal.

FOTÓ: AFP/MADS CLAUS RASMUSSEN

További híreink

Mi Hazánk: Kártalanítani kell az oltatlanság miatt elbocsátott dolgozókat!

Magyar Jelen

Horvátországban a koronavírus volt a leggyakoribb halálozási ok tavaly a horvát közegészségügyi intézet szerint

Magyar Jelen

Elfogadhatatlannak tartjuk a magyar lakosság emberkísérletbe való kényszerítését – Interjúnk Dr. Páli Jenővel

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben