4.7 C
Budapest
2021. április 13., kedd
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Kötelező maszkhasználat: pontosított a kormány

Tegnap este Orbán Viktor az M1-nek adott interjúban jelentette be a legújabb korlátozásokat, amiket már szerda éjféltől életbe léptetett a kormány.

Ekkor egy félmondatában a miniszterelnök említette a közterületeken kötelező maszkhasználatot, melyről korábban egyáltalán nem esett szó, így sokakat meglepett. A bizonytalanságot végül a kormány hivatalos Facebook-oldalán kísérelte meg eloszlatni. Közzétettek egy bejegyzés, melyből kiderül, mit is jelent a köztereken előírt maszkhasználat:

A maszkviseléssel és távolságtartással kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok továbbra is érvényesek, azzal, hogy a 10 000 főnél nagyobb település egyes közterületein a maszkviselés kötelező. A területek kijelölése a polgármester feladata

– írták. Vagyis röviden összefoglalva: semmi konkrétum nem derült ki, mindenki kísérje figyelemmel a saját települése polgármesterét, és próbálja meg kideríteni, az ő városában hol és milyen rendelkezések érvényesek.

A miniszterelnök szokatlanul drámaian fogalmazott az egészségügy helyzetéről is, többször is elmondta, most 50 százalék az esély arra, hogy az kitart.

 

 

További híreink

Az első öt páncélozott Gidrán megérkezett Tatára

Varga Lilla

Bányanyitás miatt lemondott a pilismaróti polgármester

Szabó Norbert

Mi Hazánk: javaslatok a padlóra küldött önkormányzatok megmentésére

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben