19.7 C
Budapest
2022. október 1., szombat
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Kötelező oltás helyett bérrendezést sürget a Mi Hazánk az egészségügyi szakdolgozók számára

– Az egészségügyi szakdolgozók bérrendezése elmaradt, az elmúlt másfél év megfeszített, emberfeletti munkájuk után járó méltányos szabadságolás szintén, helyette az egyéni szuverenitásukat durván megsértve, csak kötelező oltást kapnának. A Mi Hazánk Mozgalom leghatározottabb álláspontja a kezdetektől fogva, az oltás csak önkéntes lehet, ha valaki be akarja magát oltatni, megteheti, ha valaki nem, őt pedig nem érheti semmilyen negatív diszkrimináció. Felszólítjuk a kormányt, hogy fejezze be a felesleges társadalmi árokásást, ne fordítsa tovább szembe egymással az embereket, csak hagyja őket dolgozni, így az egészségügyi szakdolgozókat is – fogalmazott Lantos János, a párt munkaügyi kabinetének elnöke.

– Míg az orvosok már megkapták béremelésüket, az egészségügyi dolgozók továbbra sem, sőt, az új szolgálati jogviszony rendkívül nehéz helyzetbe hozta őket, tömegesen készülhetnek a pálya elhagyására. Még a különböző pótlékokat is eltörölték, ezzel nemhogy nőtt volna, lényegében csökkent is a fizetésük, ami egész egyszerűen felháborító, ezért döntöttek úgy az egészségügyi szakdolgozók, hogy a Hősök terén fognak demonstrálni, a Mi Hazánk Mozgalom pedig szolidaritásáról biztosítja őket – jelentette ki.

– Így a mi követeléseink természetesen nem mások, mint az egészségügyi szakdolgozóké, békét szeretnénk az ágazatban, ne legyen bérfeszültség orvosok és szakdolgozók között, a járvány alatt végzett munkájukat pedig honorálják erkölcsileg és anyagilag, az oltást pedig ne tegyék kötelezővé számukra, mert ez csak újabb felmondásokat fog eredményezni – folytatta.

– Az egészségügyi szakdolgozóknak pedig azt üzenjük: egészséges nemzet, egészséges Magyarország nincs nélkületek, bűnös mulasztást követ el, aki kéréseiteket semmibe veszi, mi azon fogunk dolgozni, hogy méltó helyetek elfoglaljátok a dolgozó társadalomban

– zárta gondolatait.

További híreink

Szándékos bűncselekmény volt a brutális olajszennyezés – Már egymillió forint a vérdíj

Gabay Dorka

Nemcsak a tüdőre, a szívre is veszélyes lehet az új koronavírus

Irányi Dániel

A “nemzeti” Fidesz-kormány “kultúrája”

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben