15 C
Budapest
2021. szeptember 29., szerda
Magyar Jelen
Hírek Tudomány

Kutatók szerint az oltással nem lehet megállítani a vírust

A koronavírus-járvány kezelésében 2020 nyarán és őszén elkövetett hibák elkerülésének fontosságára hívták fel a figyelmet a kutatók, akik szerint csak összehangolt stratégiával és intézkedésekkel csökkenthető az esetszám.

A The Lancet című orvostudományi folyóirat Regional Health Europe című kiadványában megjelent írást jegyző 34 vezető szakember – köztük a Harvard Egyetem és a Bécsi Orvostudományi Egyetem kutatói – az erőteljesebb őszi hullámok lehetőségére figyelmeztetett, amennyiben megszűnnek a korlátozó intézkedések, nem emelkedik az oltottak aránya és nem alakul ki Európa-szerte egységes protokoll.

Csak oltásokkal, a sokszor irreálisnak minősített nyájimmunitás elérése nélkül nem tudunk megszabadulni a járványtól. Minden valószínűség szerint további intézkedésekre van szükség a vírus korlátozására: megfelelő kommunikációra, tesztelésre, utánkövetésre, izolálásra – mondta Peter Klimek, a Bécsi Orvostudományi Egyetem és a Complexity Science Hub Vienna (CSH) munkatársa.

A kutatásban résztvevők egyhangúlag megegyeztek abban, hogy már nem lehet felszámolni a vírust.

A tudósok szerint a várhatóan ismét szükségessé váló korlátozások esetében azt kell mérlegelni, hogyan lehet az oltottakat és a nem oltottakat külön kezelni.

(index nyomán)

További híreink

Megszülte babáját a transznemű férfi, akinek a spermadonorja egy nő volt

Szabó Norbert

Negyven útvonalon indítja újra budapesti légi járatait a Ryanair

Dunai Tibor

Tetemes adókedvezményt kaphatnak a NER-alapítványok

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen