28.1 C
Budapest
2022. augusztus 13., szombat
Magyar Jelen
BelföldHírek

Látlelet a baloldal helyzetéről

Pár nap múlva megtartják az önkormányzati választásokat, melyben kiemelt jelentőséggel bír a főpolgármesteri voksolás, mely messze túlmutat önmagán, amint azt tapasztaljuk, nem csak a fővárosiakat tartja lázban, hanem az egész országot, és az is szembetűnik, ez egyre kevésbé szól a budapesti témákról, itt kőkeményen pártpolitika tombol. Ez természetesen átszivárgott vidékre is, és talán csak a kisebb települések, falvak azok, ahol nem a pártlogó a döntő.

Amint az köztudott, a parlamenti patkón kívül a települések önkormányzatai is igencsak narancsos színűek, amit a baloldal, fogalmazzunk úgy, igencsak szeretne egy pár árnyalattal sötétebbre maszkírozni, például vörösre. Ennek kapcsán vizsgáljuk meg a baloldal helyzetét, esélyeit, egyáltalán, tegyük mérlegre az egész balliberális tömböt.

Sőt, egész pontosan, tekintetünket a „régi baloldalra” vessük, ami alatt elsősorban a Magyar Szocialista Pártot (lényegében persze ide sorolható az abból kivált Demokratikus Koalíció, másnéven Gyurcsány-párt is) értjük. Természetesen hazánkban a baloldal nem csupán ennyi, vannak már különböző társult szerveződései is, akik annak idején mint centrumként határozták meg magukat, vagy akár nemzeti radikálisok voltak, de az események úgy alakultak, ma már ők is a baloldal integratív részeivé váltak.

De az „ősbaloldal” mindenképpen az MSZP. Olyannyira, hogy gyökerei mélyebbre is nyúlnak, mint a rendszerváltozás, de ezek közismert tények.

Indítsunk is egy erős felütéssel, vajon miféle szellemiséggel rendelkezik az a párt, melybe annyi gerincesség sem szorult, hogy Mohácson, ahol a jelenleg regnáló fideszes polgármester tragikus körülmények között elhalálozott, és így olyan helyzet állt elő, hogy egyetlen kihívója maradt, az MSZP-s Csorbai Ferenc, akinél jelzésértékű, a 2014-es önkormányzati választáson csupán 10%-ot szerzett, ennek ellenére eszében sincs visszalépni. Minden bizonnyal a régi bolsevik „romantika” eredménye, hogy nem dönt így, hiszen az MSZP jogelődje, az egykori állampárt járt élen az ilyesféle, nem valódi választási lehetőséggel bíró „választásokkal”, amikor is egyetlen jelölt szerepelt a szavazólapon.

No, és mindezen túl még kegyeletsértő is.

De aztán ott van a baloldal üdvöskéje, a mindenkinek (is) megfelelni akaró Karácsony Gergely, aki olyan biztos háttértámogatást tudhat a háta mögött, hogy egy óvatlan pillanatban, ha nem néz oda, tehát a háta mögé, könnyen két méterrel a föld alatt találja magát.

És nem egy metrómegállóban.

Ironizálhatunk, nevethetünk ezen, de a helyzet halálosan komoly, Karácsony „őszödi beszédében” az elásásáról szóló kijelentései aligha túlzó metaforikus kiszólások. Erről minden bizonnyal többet tudna, bocsánat, ma már nem igazán tudna mesélni Sápi Attila, egykori MSZP-s zuglói képviselő, aki 3 évvel ezelőtt indult el melegítőben egy kicsit kocogni. És történetesen őt is hasonló fenyegetések érték párton belülről, mint Karácsonyt.

Sápi azóta sem ért haza a kocogásból, és alighanem már nem is fog.

De minden bizonnyal Botka Lászlóék is tudnak adni betekintést moralitásból, ugyanis egy kiszivárgott hangfelvétel alapján Botka városi rendezvényszervezője, a Tisza Expo Zrt. többségi tulajdonosa, Szilágyi István többször is felpofozta egyik kolléganőjét, és azt mondta neki fenyegetőleg, „nem te vagy az első, akit megverek”. A felvételen jól hallatszik, ahogy a szegedi szocialista polgármesterének embere nemcsak szavakban gyalázza a hölgyet, de konkrétan ütlegeli is.

A legutóbbi, és az eddigiek közül a legnagyobb botrányt pedig Lackner Csaba, kispesti MSZP-s önkormányzati képviselő jelentette. Aki társaival egyetemben kokainfogyasztás közben tárgyalja meg korrupciós ügyeiket. De azért van még pár nap, lehet, hogy lesz még ennél nagyobb ügy is…

A fentiek alapján számunkra határozottan nem úgy tűnik, hogy érdemes volna ennek a maffia módszerekkel dolgozó hálózatnak, legyen az bármelyik csápja is, átadni a döntéshozói pozíciót, akár még egy faluban sem. Elveket és értékeket még nyomokban sem fedezhetünk fel, azonban érdekeket, törtetést, hazudozást annál inkább. Akik tehát arra vágynak, hogy leváltásra kerüljék a jelenlegi többség az önkormányzatokban, semmi esetre sem szavazhatnak nyugodt szívvel az egységesnek mondott baloldali összefogás jelöltjeire.

Elemi.hu

További híreink

Káosz a fővárosban, Budapest megállt

Faragó Dániel

Tovább kampányol Márki-Zay- szerinte Indiába kellene járnunk szemműtétre

Faragó Dániel

„Nem akarunk kártérítést, csak igazságszolgáltatást, és lelki békét”

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben