33.3 C
Budapest
2022. augusztus 17., szerda
Magyar Jelen
Hírek

Lázár János szerint ősszel a “Covid is visszajön”

A miniszter szerint egy új korszak kezdődött és most át kell csoportosítani, tartalékot kell képezni – írta meg a promenad24.hu, szemlézte az ATV.

„Sajnos rákényszerültünk, hogy bizonyos kapukat bezárjunk, ilyen volt a kata kedvezményes adózása is. A pénzre most máshol van szükség. Tartalékot kell képezni, átcsoportosítani a háborús védekezésre, a rezsicsökkentés megvédésére, sőt, ősszel várhatóan a Covid is visszajön, erre is fel kell készülünk” – mondta a miniszter.

Orvosok és jogászok is használták ezt az adózási formát a politikus szerint, azonban nem nekik találták ki. „Aki olyan fizetéssel, olyan jövedelemmel rendelkezik, ami terhelhető, arra kérjük, válasszon másik adózási formát” – emelte ki a miniszter.

„Ezt a kaput az állam nyitotta meg, a könnyített adózással 455 ezren éltek, de sajnos nem tudjuk tovább fenntartani. Ezek a lehetőségek elfogytak, ezek a kapuk bezárultak, mert a pénzt máshová kell biztosítanunk, tartalékot kell képeznünk. Azoktól, akik úgy érzik, hogy az éven belüli változás túlzottan megterhelő, országgyűlési képviselőként elnézést kérek” – jelentette ki a miniszter a Rádió7 adásában.

(Fotó: ATV)

További híreink

Morawiecki : az EP működése téma lesz a magyar-lengyel-olasz találkozón

Faragó Dániel

Irán bosszújától retteghet a világ

Dunai Tibor

Mi Hazánk – A magyarok maradjanak ki a háborúból!

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben