9.4 C
Budapest
2022. május 19., csütörtök
Magyar Jelen
Kiemelt Vélemény

“Lehet-e ma szabadon szólni?” – tette fel a remekül időzített kérdést Varga Judit

Meglehetősen furcsa, mikor egy 12 éve kétharmaddal regnáló kormány folyamatosan az áldozat szerepében tetszeleg, mint “szegény”, “szerencsétlen” “elnyomott”, miközben még a leghaloványabb szándékát sem mutatja annak, hogy a kezében lévő eszközökkel szembe szálljon elnyomóival. Pedig mind a török, mind a legyen példa mutatja, hogy – a techóriások esetében legalábbis – igen is van működő recept.

Az pedig külön érdekes, mikor a beszélő egy párhuzamos valóságban él, mint például a Millenárison felszólaló Varga Judit igazságügyi miniszter.

“Sajnos mára odáig jutottunk, hogy nem mindegy, hogy kiről és miről is van szó, ha a véleményszabadságról beszélünk. Hiszen az egyre terjedő cancel culture és a woke-izmus szerint csak liberális demokraták vannak, a többiek pedig ki vannak zárva a civilizált emberek közösségéből”

– jelentette ki Varga Judit Facebook-bejegyzése tanulsága szerint.

Érdekes egyébként, hogy ha számára tényleg annyira fontos a szólásszabadság, és a jobboldal hangjának hallatása, akkor vajon miért nem emelt szót egyszer sem az ellen, hogy az RTL és a TV2 egész egyszerűen úgy tesz, mintha a Mi Hazánk nem létezne. De az sem zavarja a miniszterasszonyt, hogy az adófizetők pénzén kitartott MTI rendre cenzúrázza, vagy egyszerűen megtagadja a Mi Hazánk közleményeinek leadását. A harmadik út elhallgatása az rendben van, csak a kóserkonzervatívokat ne bántsa senki, igaz?

“És ezen a közösségi média is csak rontott, ami ironikus módon a szólásszabadság megtestesítőjeként indult, mára azonban teljesen átalakult, kifordult önmagából és mára csak olyan híreket kínál, amelyek igazodnak a felhasználó preferenciáihoz; a látókörünket is szűkíti, elidegenít bennünket egymástól a felhasználói élmény nevében. A jobboldali fiataloknak a legfontosabb feladata ma, hogy hallassák a hangjukat, elmondják a véleményüket és legyenek jelen mindenhol térben és időben”

– teszi hozzá az igazságügyi miniszter. Időzítése megint csak tökéletes, hiszen éppen a minap tiltotta ki Magyarország Kormánya saját Facebook-oldaláról Dúró Dórát, “oltásellenesség” vádjával, amiért a Mi Hazánk képviselője rámutatott a járványkezelés ellentmondásaira. Most mi is írjuk le, hogy “aki ironikus módon a szólásszabadságot kéri számon másokon, az maga is ugyan azokat a módszereket alkalmazva távolítja el a neki nem tetsző véleményeket”? Mert, hogy pontosan ezt teszi az a kormány, amelynek a miniszterasszony is a tagja.

Éppen ezért azt tanácsoljuk Varga Juditnak, előbb tessék a saját portáján sepregetni. Utána pedig ideje lenne végre törvényekkel megregulázni a Facebookot. Elvégre mégiscsak kormányon vannak, nem ellenzékben, ráadásul kétharmaddal…

A Fidesz és a szájzár-törvény

A szólásszabadság kapcsán hab a tortán, hogy a Fidesz-kormány alatt gyorsított eljárásban három év börtön jár azért, ha bizonyos történelmi események kapcsán kérdéseket teszünk fel a számok, vagy a tanúvallomások hitelességével kapcsolatban. Pedig – ideális esetben – a történelemben nem szabadna, hogy tabuk, vagy dogmák létezzenek.

Arról pedig végképp nem beszélve, hogy éppen a Fidesz harsogta a leghangosabban uniós szinten, hogy a legkisebb kritikával illetni Izraelt már önmagában antiszemitizmus, amit természetesen üldözni, és büntetni kell.

Amiket Varga Judit tehát leírt, valóban csodás gondolatok, a probléma viszont azzal az arcátlan képmutatással van, ami pártjára és álnemzeti kormányára éppen úgy jellemző, mint arra a globalista oldalra, mellyel (látszólag) szembe állnak.

Irányi Dániel

Kiemelt kép forrása: Facebook

További híreink

Újszülött orángután nevére lehet szavazni a Fővárosi Állatkert honlapján

Szabó Norbert

Ursula von der Leyen még széket sem kapott Erdogannál, ülhetett a kanapén

Irányi Dániel

Orosz–ukrán konfliktus: összehívta a nemzetbiztonsági tanácsot a román államfő

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen