17.5 C
Budapest
2021. szeptember 27., hétfő
Magyar Jelen
Kiemelt Sport

Leváltották a megnyitó ünnepség rendezőjét egy 1998-ban elmondott vicc miatt

A liberális olyan, mint ama bizonyos nép, mely szintén határozottan hisz saját alanyi és erkölcsi felsőbbrendűségében, ezért aztán sosem felejt, és sosem bocsájt meg.

Miközben a liberális jogrendet úgy alkották meg, hogy még a legalávalóbb bűnök is elévüljenek 5-10 év után, addig vannak olyan “szörnyűségek”, melyekre nincs bocsánat. Ilyen például Kobayashi Kentarō, az olimpiai megnyitó ünnepség rendezőjének esete, aki egy előkerült felvételen 1998-ban(!!!) baráti körben a holokauszttal viccelődik.

A Simon Wiesenthal Központ habzó szájjal követelte Kobayashi eltávolítását, mert ottléte “meggyalázza 6 millió zsidó emlékét”. Mivel a sajtó nem közölte, mit is mondott Kobayashi pontosan, így fenntartások nélkül hitelt kell adnunk a Wiesenthal Központ felháborodásának, és a pontos szöveg ismerte nélkül követelnünk az érintett személy mielőbbi eltávolítását.

Teljesen mindegy tehát, melyik fejlett országról beszélünk, most is, mint mindig, teljesült a követelésük, és a megnyitó előtti napon Kobayashit eltávolították pozíciójából. A férfi még elnézést is kért, ám hozzátette:

“Szórakozás közben nem szabad, hogy az emberek feszélyezve érezzék magukat”

– mintegy burkoltan utalva arra, nem tartja túl etikusnak, hogy több mint 20 éves kocsmai beszélgetések hangfelvételeivel távolítanak el embereket a pozícióikból.

Nem ő az első

Korábban az olimpiai bizottság egy tagjának kellett lemondania a feministák nyomására, mivel “szexista megjegyzéseket” tett egy ismert női előadóra.

De az érzékenylelkűek egy zeneszerzőt is kiléptettek a csapatból, amiért az még az iskolás évei alatt zaklatta fogyatékos osztálytársait. Állítólag. A progresszívek szerint tehát egy gyilkost is szabadon engedhetünk 2-3 év börtönbüntetés után, mert “valószínűleg megjavult”, “megbánta bűneit”, sőt, még el is várják, hogy előítélet nélkül segítsük a visszailleszkedésüket a társadalomba, ám arra nincs bocsánat, ha valami “nem haladót” követ el valaki 14-18 éves korában, vagy 20-30 évvel ezelőtt elsüt egy “illetlen” viccet egy asztaltársaság előtt.

(Reuters nyomán – Fotó: Reuters)

 

További híreink

Pszichoaktív anyaggal kereskedő bűnszervezet számoltak fel (videóval)

Irányi Dániel

Észt országgyűlési képviselő is a Magyar Sziget vendége lesz

Kemény János

Trianon emlékmű készül a Csongrád megyei Székkutason

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen