17.6 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Kárpát-haza

Levonták a magyar, a székely és Gyergyóremete zászlaját is

A gyergyóremetei községháza elől levonták a magyar, a székely és Gyergyóremete szimbólumait, írja több erdélyi oldal mellett szekelyhon.ro.

A magyar és a székely zászló, valamint a község lobogójának levételére végleges bírósági ítélet kötelezte az önkormányzatot.

A községháza megépülése óta ott lobogó zászlókat a bukaresti ítélőtábla végleges döntése nyomán kellett eltávolítani.

Laczkó Albert Elemér polgármester beszédében rámutatott, sorrendben elöl volt a román zászló, jelezve, hogy tisztelik az országot, majd az Európai Unió zászlója, azé a gazdasági és politikai közösségé, amihez az ország tartozik, harmadik a piros-fehér-zöld, vagyis a magyar nemzeti és egyben Magyarország hivatalos zászlója, negyedik a székely zászló és ötödik a közösség, Gyergyóremete zászlója.

„Nem értünk egyet az ítélettel és diszkriminatívnak érezzük a közösségünkkel szemben, de az ítéletet végre kell hajtani. Felkészültünk arra is, hogy az épületről a Községháza feliratot is el kell hamarosan távolítani, hogy a helyi Képes vagyok című lapot románul is ki kell adni, és a község honlapját is románosítani kell.”

Nemzetközi fórumokra terelik az ügyet

Az esetről tájékoztatják a hazai és nemzetközi érdekvédelmi fórumokat, jogorvoslatot keresve.

A polgármester kérte azokat, akik az eseményről majd jelentést írnak a különböző „szolgálatoknak”, hogy írják meg, Gyergyóremetén az ország törvényeit tisztelő, nyugodt, dolgos, összetartó, bátor közösség él, élni akar identitásában, magyarként és székelyként.

További híreink

Resicabányai horror-kórház: kirótták az “intézményre” a büntetést

Varga Lilla

Trianon tragédiájáról és a Márai-jubileumról is megemlékeztek Komáromban

Varga Lilla

Úzvölgyi katonatemető: folytatnia kell az ügyészségnek a temetőfoglalás kivizsgálását

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen