15.6 C
Budapest
2022. szeptember 25., vasárnap
Magyar Jelen
BűnügyKiemelt

Lopni járt a tizenöt éves gyöngyöspatai magántanuló

Az Egri Járási Ügyészség vádat emelt egy 15 éves gyöngyöspatai magántanuló ellen, aki felnőttkorú társaival több lopást is elkövetett tavaly nyáron a lakóhelyén.

A fiatal fiú egy júniusi reggelen a bejárati ajtót befeszítve társaival bement egy lakóházba, ahonnan elloptak egy fúrógépet és egy sarokcsiszolót. Másnap a vádlott részt vett annak a vagyon elleni bűncselekménynek az elkövetésében is, melynek során éjfél körül behatoltak a helyi művelődési ház udvarára, és onnan egy hűtőszekrényből olyan élelmiszereket és italokat vettek magukhoz, melyek egy gyermekalapítvány tulajdonát képezték. 2019. június 24-én, majd 26-án a vádlott és három társa kétszer is betört egy gyöngyöspatai férfihoz, akitől először egy PB gázpalackot vittek el a spájzból, majd másodjára a nyári konyhából – egyebek mellett – eltulajdonítottak egy arannyal futtatott keretbe foglalt szentképet.

Ugyan ezen a napon a fiatalkorú és két társa a faluban az ablakot lenyomva kinyitott egy személygépkocsit is, amiből egy női táskát vettek el. Az Egri Járási Ügyészség részben üzletszerűen, részben dolog elleni erőszakkal elkövetett, illetve az elkövetés egyéb körülményeinek megfelelően minősülő többrendbeli lopás vétségével vádolja a fiatalkorút, akivel szemben a most vád tárgyává tett bűncselekmények elkövetése miatt idén februárban még feltételes ügyészi felfüggesztést alkalmazott.

Az ügyészség reményt látott ugyanis arra, hogy ez az intézkedés a gyanúsított életvitelére vádemelés nélkül is kedvező hatással lesz majd, és emiatt tartózkodni fog az újabb bűncselekmények elkövetésétől. Mivel ez nem így történt, és a terhelt nem hagyott fel a lopásokkal, ellene több újabb nyomozás is indult, melynek ismeretében az ügyészség elrendelte az eljárás folytatását, és – ahogy korábban már a társaival – úgy most a fiatalkorú tolvajjal szemben is vádat emelt.

Az Egri Járási Ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság kötelezze az elkövetőt jóvátételi munka végzésére, valamint helyezze őt pártfogó felügyelet alá.

(Képünk illusztráció)

További híreink

Szalai Ádám: Amióta itt vagyok a válogatottnál, ilyenre nem volt példa

Irányi Dániel

Egyesek arculcsapásként értékelték Kolozs megye magyar prefektusának kinevezését

Varga Lilla

New York kormányzója törvényeket írt alá a rendőrök felelősségre vonhatóságáról

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben