2.1 C
Budapest
2022. december 3., szombat
Magyar Jelen
Külföld

“Magyar” bűnbanda rabolt ki időseket Észak-Írországban

A legfiatalabb áldozatuk 88 éves volt…

A három férfiből és egy nőből álló banda főként idős emberek otthonait rabolta ki Észak-Írország Co Fermanagh megyéjében.

A Belfast Telegraph értesülései szerint a banda tagjai már évek óta Észak-Írországban élnek, s a vádak szerint legalább ötven esetben törtek be az idősek otthonaiba. Legidősebb áldozatuk 96 éves volt, a legfiatalabb 88.

A bűnözők különböző indokokkal hatoltak be az otthonokba: azt mondták, elveszett kutyájukat keresik, vagy segítséget kértek egy utca megtalálásához.

A banda egyik tagja a 28 éves, “Alex Kozak”, akit a betörések mellett biztosítási csalással, engedély nélkül gépjárművezetéssel is vádolnak. A bűnözők tavaly nyáron voltak a legaktívabbak, akkor néhány nap alatt több lakásba, illetve házba is behatoltak. A banda tagjait, “Alex Kozak”(28), “Gyorgy Kozak(33)” , “Krisztian Kovacs”(19) és “Ildiko Cseban”(34), végül augusztusban vették őrizetbe, s most a hatóságok megtagadták tőlük az óvadék elleni szabadon bocsátás lehetőségét. Az ügyet vizsgáló nyomozó szerint ugyanis komoly a veszélye annak, hogy a banda tagjai elmenekülnek.

A Belfast Telegraph arról is beszámolt, hogy a társaság tagjai már többször voltak büntetve, s jelenleg is eljárás folyik ellenük Írországban és Magyarországon is. Kozakot egyebek mellett fegyveres rablásért is elítélték már. (hvg nyomán)

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben