13 C
Budapest
2022. szeptember 26., hétfő
Magyar Jelen
Sport

Magyar edzőt nevezett ki a svájci csapat

Kádár Zoltánt meglepte, hogy ő lett a svájci labdarúgásban nagy hagyományokkal rendelkező Grasshoppers vezetőedzője, és nagyon bízik abban, hogy nem csak rövid ideig irányíthatja a jelenleg másodosztályú gárdát.

Az 53 éves székely szakember – aki 24 éve él Svájcban – az M1 aktuális csatornának azt mondta, amíg másodedzőként naponta hat-hét órát töltött a klub bázisán, addig vezetőedzőként már 10-12 órát.

“Nagyon váratlanul jött a kinevezés, mert a járvány miatt hét hétig edzést sem tartottunk, a játékosok egyéni program alapján készültek otthon. Amikor megszűnt végre ez az időszak, rá három napra azt mondták nekem a klubvezetők, hogy az előző vezetőedző szerződését nem hosszabbítják meg, és én veszem át a csapat irányítását. Nagy meglepetés volt, ugyanakkor nagy megtiszteltetés is, annak ellenére, hogy most a B-ligában játszunk, mert a Grasshopperst külföldön is sokan ismerik” – nyilatkozta Kádár Zoltán, akinek június végéig érvényes a szerződése.

A Grasshoppers a harmadik helyen áll a másodosztály tabelláján, az élvonalba az első helyezett jut fel, míg a második osztályozót játszhat. A bajnokságból 13 forduló van hátra, a folytatással kapcsolatban pénteken döntenek az első és másodosztályú klubok képviselői.

Kádár Zoltán kiemelte, jelen helyzetben a bajnokság folytatására készülnek, valamint arra, hogy kiharcolják a feljutást. A zürichi egyesületnél a közelmúltban tulajdonosváltás történt, és a 90 százalékos tulajdonrészt immár egy kínai cég birtokolja.

“Szerintem az új tulajdonosok, mielőtt meghozták volna a tulajdonrész-vásárlással kapcsolatos végső döntésüket, már tárgyalhattak néhány edzővel. Tisztában vagyok azzal, hogy az egyedüli lehetőség számomra és a mostani edzői stáb számára az, hogy feljussunk az élvonalba és a hátralévő 13 meccsen olyan focit mutassunk, hogy a jövőnkről döntő vezetők rádöbbenjenek, ez a stáb megérdemel egy esélyt” – közölte.

A játékosként román válogatott Kádár Zoltán 1996-ban igazolt Svájcba, ahol még tíz évet töltött a pályán, mielőtt felhagyott volna az aktív játékkal. Azt követően edzőként tevékenykedett, első önálló megbízatását a zürichi klubtól kapta: a szakember két héttel ezelőtt vette át a svájci élvonalban 27-szeres aranyérmes gárda szakmai munkájának irányítását.

(MTI, Fotó: gcz.ch)

További híreink

A Mercedes anyacége nem tervez hosszú távra Hamiltonnal

Irányi Dániel

Novak Djoković nem helyesli az orosz teniszezők kitiltását

Irányi Dániel

Nézők nélküli futam lesz a Hungaroringen

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben