21.3 C
Budapest
2021. augusztus 5., csütörtök
Magyar Jelen
Kiemelt

Magyarellenes jelölt is indul

Marius Paşcan PMP-s parlamenti képviselő, Maros megye volt prefektusa indulni kíván Marosvásárhely polgármesteri tisztségéért. A többek között restitúciós és oktatási ügyekben magyarellenes megnyilvánulásairól közismert politikus elégedetlen a város jelenlegi vezetőségével -.írja a Székelyhon. 

A magyarellenes megnyilvánulásairól elhíresült Marius Paşcan is beszáll a Marosvásárhely polgármesteri székéért folyó versenybe – ezt maga a parlamenti képviselő jelentette be a hét végén. A Marosvásárhelyi Rádió meghívottjaként a Népi Mozgalom Pártja (PMP) politikusa arról beszélt, bő tíz éve a város fejlődése teljesen megrekedt, Vásárhely „tócsában” topog, polgárai pedig szomorúan és tehetetlenül szemlélik mindazt, ami településükön történik.

A szenátusba 2012-ben kevés szavazattal, mindössze a „kosárból” bejutott politikus – aki ugyanilyen szerencsével került át négy esztendővel később az alsóházba – eddig jobbára a magyarellenes retorikájával és az egykori szociáldemokrata hatalom alpári hangnemben való bírálatával hívta fel magára a figyelmet. HIRDETÉS Marius Paşcannal szinte egyszerre jelentette be indulását Cornel Brişcaru; a több pártban megfordult politikus 2012-ben is próbálkozott, de alig tudott elhódítani pár szavazatot Floreától.

Kettőjükkel már duzzadni kezd a román politikai alakulatok (potenciális) jelöltjeinek tábora: liberális oldalról eddig Theodora Benedek, Ervin Molnar és Cosmin Pop jelentette be, hogy szeretné megmérettetni magát, a zsebpártok részéről pedig Nadia Şandor Raţă, Adrian Nemeth Gherman és Nicolae Ploieşteanu az, aki Dorin Florea kihívója lenne.

A vegyes alakulatnak számító Szabad Emberek Pártja (POL) részéről valószínűleg Dan Maşca elnök próbálkozna, a Marosvásárhelyen mindössze kisebb csoportosulásnak számító szociáldemokraták pedig egyelőre nem nevezték meg jelöltjüket. A kulisszák mögött az is felmerült, hogy a város románsága fogjon össze Soós Zoltán független magyar jelölt ellenében, és támogassa a Nemzeti Liberális Párt (PNL) tagját, Horaţiu Suciu kardiológust.

További híreink

Szoboszlai: lehet, én lettem a hős, de ezt nem egyedül értem el

Faragó Dániel

Tiltakozó aláírásgyűjtés indult a normalitásellenes mesekönyv miatt

Gabay Dorka

“Az EU-nak Kelet-Európára csupán gyarmatként van szüksége”

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben