-1.3 C
Budapest
2021. január 15., péntek
Magyar Jelen
Kárpát-haza

Magyarország Ukrajna második legnagyobb ellensége

Ismert ukrán politológusok és politikai elemzők összeállítottak egy listát Ukrajna barátairól és ellenségeiről. Ezen listán hazánk az “ellenségek ” között szerepel, méghozzá a második helyen. Mindössze Oroszországot tartották nálunk veszélyesebbnek Kárpátalját bitorló szomszédaink.

A lista összeállításában 111 politikai szakértő vett részt, akik szerint 2020-ban Litvánia volt Ukrajna legjobb barátja, és továbbra is legnagyobb ellenségének bizonyult Oroszország. A legjobb barátra az elemzők 66 százaléka szavazott, míg 92 százalék nevezte meg első helyen a legnagyobb ellenséget.

Az elemzők 54 százaléka szerint ezen a listán Magyarországnak kell Oroszország mögött szerepelnie.

Ezzel a megtisztelő második hellyel olyan országokat utasítottunk magunk mögé, mint Fehéroroszország Örményország és Szerbia.

Oroszország terén egyébként kifejezett enyhülés figyelhető meg, hiszen 2019-ben még a politológusok 99 százaléka tartotta országuk legnagyobb ellenségének az oroszokat. Ukrajna legjobb barátai sorában Kanada, az USA, Nagy-Britannia és Lengyelország szerepel.

karpathir.com nyomán

Kapcsolódó híreink

Ukrajnában felszámolják a szociális segélyeket

Kiss Albert

Szorgos kezű migránsok varrják a maszkokat, törülközőket Zomborban

Varga Lilla

Ismét “megemlékeztek”, azaz provokáltak a románok Úzvölgyében

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben