16 C
Budapest
2022. május 22., vasárnap
Magyar Jelen
Bűnügy

Magyarországi pénzmosással gyanúsított nigériai férfit fogtak el Görögországban

A budapesti rendőrök őrizetbe vették a nigériai férfit.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály nyomozásának adatai alapján egy 39 éves nigériai férfi 2015 májusában egy magyar férfit vett rá arra, hogy bankszámlát nyisson, ahova bűncselekményekből származó pénzösszegeket utaltak át – tette közzé a police.hu.

A számlára több mint 14 millió forintnak megfelelő euró érkezett, amelynek egy részét a bankszámlát nyitó férfi készpénzben felvette, és átadta külföldi megbízójának, míg a maradék összeget egy másik számlaszámra utalta tovább.

Mint írják, a nigériai állampolgárral szemben európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki, amely alapján 2020. november 25-én Görögországban fogták el. Hazaszállítását követően a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ munkatársai 2021. április 15-én a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren átadták a fővárosi rendőröknek.

A BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály nyomozói a bankszámlát nyitó 35 éves nagykátai férfit, valamint a 39 éves nigériai férfit pénzmosás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A külföldi férfit őrizetbe vették, a bíróság elrendelte letartóztatását.

További híreink

Családi idill: nyakon szúrta drogos fiát egy nő

Irányi Dániel

Újra itt a nyár- negyven rendőr fékezte meg a késsel “bulizó fiatalokat” Siófokon (videó)

Faragó Dániel

Saját anyját zsarolta, megöléssel fenyegette, meglopta

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen