3 C
Budapest
2022. december 1., csütörtök
Magyar Jelen
KiemeltSport

Mainz: menesztették a vezetőedzőt, Szalaival a bíróságon találkoznak

Jövő hét csütörtökön a mainzi munkaügyi bíróságon kell megjelennie a magyar válogatott Szalai Ádámnak, valamint az őt foglalkoztató FSV Mainz labdarúgóklub képviselőinek a játékos és az egyesület között kirobbant vitás ügyben. 

A tárgyalás tényét kedden erősítette meg a bíróság, amely 11 órára tűzte ki a felek meghallgatását.

A 32 éves csatárral a klub korábban közölte, a jövőben nem számít rá és jobban tenné, ha új klubot keresne magának. A Mainz futballistái ezt követően sztrájkba kezdtek, megtagadták a részvételt a szerda délutáni edzésen, mert így akartak szolidaritást vállalni Szalaival. A csapat a hétvégén 4-1-re kikapott a vendég VfB Stuttgarttól, majd hétfőn menesztették Achim Beierlorzer vezetőedzőt.

Rouven Schröder mainzi sportigazgató a múlt héten azt mondta, a magyar csatár elküldésének hátterében kizárólag sportszakmai okok állnak, a Bild című német napilap azonban másképp tudja. Az újság értesülései szerint Szalai Ádámnak egy elfajult anyagi vita miatt kell új csapatot keresnie, ugyanis a játékostársak által megválasztott tanács tagjaként szót emelt a vezetés ellen, amely a koronavírus-járvány ideje alatt csökkentett béreket nem kompenzálta azóta, holott ebben megállapodtak egymással a felek.

Markus Schütz, a magyar válogatott futballista ügyvédje azt nyilatkozta a Bildnek, vasárnap kérelmet nyújtottak be a Mainznak, hogy Szalai részt vehessen az első csapat edzésein. A múlt héten Oliver Fischer, a csatár ügynöke úgy fogalmazott, a játékos nem keres másik klubot magának, és mindenképpen Mainzban akar maradni.

Szalai Ádám tavaly augusztusban tért vissza a Mainzhoz, amelynek színeiben 2010 és 2013 között már futballozott.

(MTI – Fotó: Profimedia)

További híreink

Mi Hazánk: Kártalanítani kell az oltatlanság miatt elbocsátott dolgozókat!

Magyar Jelen

Matolcsy György fizetésemelést kap

Magyar Jelen

Horvátországban a koronavírus volt a leggyakoribb halálozási ok tavaly a horvát közegészségügyi intézet szerint

Magyar Jelen

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben