26.1 C
Budapest
2022. augusztus 19., péntek
Magyar Jelen
Külföld

Már 480 millió állat pusztult el az ausztrál bozóttüzekben

A Sydney-i Egyetem kutatói szerint mostanáig közel 480 millió állat pusztult el az ausztrál bozóttüzekben, írja az Evening Standard című lap.

Ebből közel 8 ezer koala lehet, amely különösen magas szám, ha azt nézzük, hogy azelőtt 28 ezer koala élt Új-Dél-Walesben, amely a fő területük. A lapnak nyilatkozó kutató, Mark Graham azt mondja, olyan gyorsan terjednek a tüzek, hogy az állatoknak egyszerűen nincs lehetőségük elmenekülni. Karácsonykor 72 koalát kezeltek egy új-dél-walesi állatkórházban súlyos égési sérülésekkel.

Az áldozatok száma továbbnőhet, mert több mint száz helyen még mindig nem tudták megfékezni a lángokat. Eddig közel 5 ezer hektárnyi terület égett le az elmúlt hónapokban, kilenc ember vesztette életét a tüzekben, és több száz otthon semmisült meg teljesen.

Az ország fővárosában, Canberrában szombaton megemelték a katasztrófaveszélyt a bozóttüzek miatt, a következő napokban pedig újabb hőmérsékleti csúcsok és a bozóttüzek továbbterjedése várható az előrejelzések szerint. Hétfőn akár 43 Celsius-fok is lehet majd Sydneyben.

(index, fotó MTI)

További híreink

Január 31-én kiléphetnek a britek az EU-ból

Dunai Tibor

Több nyugat-európai országban felfüggesztik az AstraZeneca vakcinák beadását

Irányi Dániel

Washingtonban hivatalosan is megkezdődhet a hatalomátadás folyamata

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben