28.3 C
Budapest
2022. augusztus 11., csütörtök
Magyar Jelen
GazdaságKiemelt

Már Budapesten is közel 3000 forint egy jól megpakolt lángos

A strandok környékén sok esetben már alig-alig találni olyan kiszolgálóegységet, amely 1000 forint hajlandó kiadni a lángost az éhes nyaralóknak. A turisták ugyanakkor a magyar fővárosban sem számíthatnak sokkal pénztárcabarátabb árképzésre, a Normafán, a Libegőnél lévő büfében például 2700 forintot kóstál a kolbászos extra lángos – hívta fel a Pénzcentrum figyelmét egy olvasó.

Korábban jobbára csak arról szóltak a hírek, mennyire elszálltak az árak a Balaton környékén. A külföldieknek és turistáknak “jó hír”, hogy nem kell a magyar tengerig menniük, a hajmeresztő árak Budapesten is várják őket.

Korábban a Pannon Gasztronómiai Akadémia elnöke úgy nyilatkozott, az alapanyagok inflálódása miatt olyan 15-20 százalékos áremelkedésre számítani lehet, ám az 1200-1500 forintos lángosokat “kirívó eseteknek” nevezte. Szerinte az általánosítás rossz fényt a helyi vendéglátósokra.

A szezonális helyeken újra nagyon nagy gond a munkaerőhiány, ráadásul zömében eltűntek a profi szakemberek, akik az idén már el tudtak helyezkedni az egész évben nyitva tartó helyeken újra jó fizetésért. A diákmunkások csak részmegoldást jelentenek, de egyre inkább felértékelődnek ebben a helyzetben

– tette hozzá az elnök.

További híreink

Minden eddiginél nagyobb oltási kampányt és negyedik oltást követel a baloldal

Faragó Dániel

Transz-tábort szerveznek gyerekeknek: a felső korhatár 12 év

Szabó Norbert

“Mit kell még nekünk ezektől elviselnünk?” – helyzetkép Gyöngyöspatáról

Joó György

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben