3 C
Budapest
2022. december 1., csütörtök
Magyar Jelen
KiemeltKultúra

Marvel: A galaxis őrzői főhőse is “LGBTQ-karakter”

Vannak, akik számára a Végjátékkal (End Game) és Thanos halálával ért véget a Marvel univerzum, és vannak, akik szerint ezzel csak egy korszak zárult le.

Nos, a korszakzárás minden bizonnyal megállja a helyét (még úgy is, hogy a befejezés elé beerőltették Brie Larson Marvel Kapitány filmjét, ami már egyértelműen az “új idők szelét” vetítette elő), hiszen a korábbi “maszkulin, fehér férfiakat” a stúdió szépen sorban nyugdíjazta, helyüket az Új Kor kellően “sokszínű” szuperhősei veszik át, úgy mint néger Amerika Kapitány, és nagy valószínűség szerint a képregények mintájára Tony Stark helyét egy fekete vasembernő veszi át.

Ez azonban még mindig nem elég “progresszív” Hollywoodnak, így ha maradt olyan fehér férfi karakter, akit nem sikerült megölni, vagy leváltani az új érára, akkor annak a múltját, vagy karakterét kell “megfelelőre” átírni.

Nagy valószínűség szerint ez történik majd a Chris Pratt által megformált Star-Lorddal is, akit A galaxis őrzői 3-ban láthatunk legközelebb. A Marvel kiadott egy új képregényt, amiből megtudhatjuk, hogy Star-Lord nem az a nőcsábász playboy, akinek karaterét a filmvásznon 6 évig építették, hanem valójában egy “LGBTQ-karakter”, mivel “biszexuális” – írja a Yahoo. A “hatalmas fordulatra” olyan büszkék voltak progresszívék, hogy az ezt bizonyító oldallal elárasztották az internetet.

Fontos hozzátenni, hogy hivatalosan még csak a “képregény Star-Lordja” vált biszexuálissá, ám – ismerve a képregények és a filmek közötti viszonyt – igen valószínű, hogy ez csak a rajongók “puhítása” az (előreláthatólag 2023-ra) érkező A galaxis őrzői 3 mozifilmhez. Vagyis azt egyelőre nem lehet tudni, hogy Star-Lord és Gamora mozivásznon épített kapcsolata megmarad-e, vagy az is megy a kukába? Esetleg az írók átalakítják azt is valami “felvilágosult” poligám nyitottkapcsolattá?

Akárhogy is, egy biztos: azok, akik Brie Larson debütálásával azt érezték, a Marvel filmek is elmennek a “sokszínűség” és “progresszió” irányába, azoknak igazuk lett.

További híreink

Családtagjaik megkínzásával fenyegették a kormány ellen tiltakozó iráni focistákat

Irányi Dániel

Ismét “fontos” kérdésben döntött a WHO: átnevezik a majomhimlőt, mert a név “rasszista”

Irányi Dániel

Pozitívuma is van az elszabadult rezsiáraknak – a Jobbik bezárja irodáját

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben