16.2 C
Budapest
2021. október 22., péntek
Magyar Jelen
Kultúra

Mátyás király csontjai hamarosan azonosíthatóvá válhatnak

Fény derülhet a Hunyadi-család származására; Corvin János horvátországi sírjának feltárásával Mátyás király csontjai is azonosíthatóvá válhatnak – közölte Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

A Magyarságkutató Intézet feltárása nyomán archeogenetikai vizsgálatnak vethetők alá Hunyadi Mátyás fiának, Corvin Jánosnak a földi maradványai és meghatározható lesz egy, csak férfiak között öröklődő génszakasza.

Ezután már nem csak a család eredetét övező kérdésekre adható választ, de beazonosíthatóvá válhatnak a székesfehérvári királysírban lévő csontok között Mátyás király maradványai

– mondta Kásler Miklós.

Így a magyar történelem egyik legnagyobb uralkodóját el lehet temetni, végre méltó nyughelyre találhat, és ott egy nemzeti kegyhely jöhet létre – tett hozzá a miniszter.

(Forrás: MTI)

További híreink

Wass Albert irodalmi munkássága nem esik a háborús bűnösök kultuszát tiltó törvény hatálya alá

Dunai Tibor

Kossuth-díjat kapott a Kaláka és Dörner György

Szabó Norbert

A csíksomlyói búcsúnak igazodnia kell a körülményekhez

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen