12.1 C
Budapest
2022. május 20., péntek
Magyar Jelen
Hírek Sport Szórakozás

Mázsás gondok a magyarokon – brutálisan elhíztunk

Egy júliusban végzett felmérés szerint a  a koronavírus-járvány kitörése óta a magyar felnőtt lakosság körében 7 százalákkal nőtt az elhízottak aránya.

A felnőtt lakosság 62 százaléka túlsúlyos vagy elhízott, a nők átlagosan négy, a férfiak három kilogramm karanténtúlsúlyt szedtek magukra 2019 óta – közölte ezerfős mintán végzett reprezentatív mérése következtetését a PeakShop.hu az MTI-vel. A járvány kezdete óta a magyar lakosság 50 millió kilóval lett nehezebb.

A túlsúly mindig baj, de

a koronavírussal megfertőződötteknek kiemelten magas kockázatot jelent, ha még mellette kövérek is.

Mező Mónika étrendkiegészítő szakértő, a kutatást végző cég vezetője szerint a nyilvánvaló tényezők, így a kevesebb fizikai aktivitás és a beszűkült sportolási lehetőségek mellett két alapvető ok húzódik a karanténtúlsúly mögött.

Ha nem lehet közösségbe menni, az emberek nehezebben veszik rá magunkat a mozgásra, és kevésbé tartanak mértéket. Másrészt a sokak számára az evés volt az első számú stresszcsökkentés és örömforrás karantén alatt.

A Mi Hazánk Ifjai szerint minden politikai közösségnek kollektíven is vállalnia kell a felelősséget a vele szimpatizálók mentális és fizikai egészségéért, ezért figyelemfelhívó, közösségépítő jelleggel sportnapot szerveznek augusztus 28-án.

A rendezvényre minden 30 év alatti fiatalt várnak – erősítették meg szerekesztőségünknek az Ifjak.

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és , szöveg, amely így szól: „MI HAZÁNK IFJAI SPORTNAP 28. 2021. AUGUSZTUS Budapest, Kamaraerdei lfjúsági Park 30 ^^^^ EDDZ IMRIK CSABA KEMPÓ VILÁGBAJNOKKAL! 定 ந。 ^^^^ CSATLAKOZZ HOZZÁNK! Instagram/mihazankifjai ifjaink@mihazank.hu Mi Hazánk IFJAI”

További híreink

A díszletek miatt nem állt színpadra ByeAlex

Faragó Dániel

Nagyon gyorsan jöhetnek a további korlátozások

Faragó Dániel

Koronavírus: az adózási szankciók felfüggesztését kérik a kormánytól

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen