17.5 C
Budapest
2021. szeptember 27., hétfő
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt Külföld

Még az áradásokat is az oltási kampány fellendítésére használja a német kormány

Totális elmebaj, talán így lehetne a legjobban leírni azt az állapotot, mikor a 165 halottal járó pusztító áradások kapcsán is az ún. “szuperterjesztőkkel” ijesztgeti a kormány a lakosságot.

Több mint ezer embert jelenleg is eltűntként tartanak nyilván, a kormány mégis a katasztrófa utóhatásai miatt aggódik Észak-Rajna–Vesztfáliában és Rajna-vidék–Pfalz tartományban, ami mi más lehetne, mint hogy “újabb lendületet kaphat” a koronavírus-járvány az érintett területeken.

Jelenleg a mentési munkálatok miatt rengeteg ember tartózkodik kis területen. Figyelnünk kell, nehogy a katasztrófa kezelése miatt szuperterjesztők bukkanjanak fel, súlyosbítva a járványhelyzetet

– idézi a Bild nyomán az Index David Freichelt, a kancellária járványügyi kommunikációs stábjának tagját.

A német egészségügyi minisztérium még egy ilyen mértékű katasztrófát is arra használ fel, hogy a tartományi hatóságokkal összefogva egy rendkívüli oltási kampány beindításába kezdjen.

Emellett tömeges teszteléseket is indítanak, valamint nagy mennyiségű maszkot juttatnak az árvíz sújtotta tartományokba. A családtagjaikat, házaikat, tulajdonukat elvesztő, éhező tömegek biztos nagyra értékelik majd az ingyen maszkot, meg a teljesen megbízhatatlan PCR-tesztet.

(Borítókép: Romeltakarítás közben megpihen egy férfi a németországi Altenahrban 2021. július 19-én. Fotó: Friedemann Vogel / MTI / EPA)

 

További híreink

Ledöntötték Petőfi Sándor szobrát

Kemény János

A Mi Hazánk a Hegyi-Karabahban kitört konfliktusban is az őshonos, keresztény örményeket támogatja

Irányi Dániel

Bezárta és megverte kiskorú barátnőjét egy férfi

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen