21.1 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Hírek

Megalakult az új kormány – az egészségügy és az oktatás partvonalon kívül

Az Orvosi Kamara mestertervet vár Pintér Sándortól, a betegek és a tanárok pedig valószínűleg semmi jót. Romokban az egészségügy és az oktatásügy (is), amelyek még csak nevükben sem jelennek meg az új struktúrában. Megalakult Magyarország új Kormánya.

A mai Magyar Közlönyben hivatalossá váltak az új minisztériumok, szám szerint 11:

Agrárminisztérium,
Belügyminisztérium,
Építési és Beruházási Minisztérium,
Honvédelmi Minisztérium,
Igazságügyi Minisztérium,
Kulturális és Innovációs Minisztérium,
Külgazdasági és Külügyminisztérium,
Miniszterelnöki Kabinetiroda,
Miniszterelnökség,
Pénzügyminisztérium, és
Technológiai és Ipari Minisztérium

Ha szigorúan nézzük is, ötre nőtt a gazdasági vonatkozású apparátusok száma, a pihenőre küldött Kásler Miklós volt minisztériumán, az EMMI romjain azonban nem hogy egy új élet nem sarjad, az emberi erőforrás a Fidesznek már látszatra sem fontos.

Nemzeti Erőforrás Minisztérium néven 2010-ben hozta létre ezt a konglomerátumot a Fidesz az Oktatási és Kulturális Minisztérium, az Egészségügyi Minisztérium és a Szociális és Munkaügyi Minisztérium összevonásával, majd rövid ellenőrzési szakasz után, 2012-ben Orbán Viktor úgy ítélte meg, nincs még elég terület egybeöntve, hozzácsapták a feladatlistához az egyházügyet, a társadalmi kapcsolatokat és a cigány integrációt is, az immár 15 szakpolitikai területet magában foglaló csúcsminisztérium feje ekkor Balog Zoltán lett, akit 2018-ban pedig Kásler Miklós váltott.

Kásler Miklós az elmúlt négy évben sok keserédes pillanattal örvendeztetett meg bennünket. Ő az, aki szerint az ősrobbanás spekuláció, a halálos betegségek 70-80%-a pedig a Tízparancsolat megtartásával elkerülhető lenne. 

Az egészségügy és az oktatás a Belügyminisztérium alá kerül, amivel Pintér ‘két hét alatt rend lesz’ Sándor szerint semmi probléma nincs, hiszen ’45 előtt is így volt. Békülő jobbra a tanárok valószínűleg nem számíthatnak, hiszen már miniszteri meghallgatásán Pintér gyakorlatilag megfenyegette az ágazat dolgozóit, akik végső elkeseredésükben a sztrájk ellehetetlenítése és a közoktatás helyzete miatt most felmondásukat helyezik letétbe. Felmondási hullám várható az egészségügyben szintén, mivel május végén lejár a szakdolgozók felmondási tilalma – hacsak az új, most éppen háborúsnak hívott vészhelyzetre hivatkozva a Fidesz meg nem hosszabbítja azt – a szerk.

Az pedig még nagyobb rejtély, hogy lesz-e legalább tárca nélküli minisztere a családügynek, vagy az elmúlt évek pénzosztásaival a Fidesz lezárta a gyermekek és családok témáját.

(Fotó: Németh Sz. Péter / Telex)

További híreink

Dr. Téglásy Imre életvédő a Mi Hazánk értelmiségi holdudvarából alapított Fekete István Szabadegyetemen

Faragó Dániel

Betiltják a kutya- és macskahús fogyasztását a dél-kínai Sencsenben

Dunai Tibor

Orbán elégedetlen, tizenöt-húsz választókerület vezetőjét cserélheti le

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen