28.3 C
Budapest
2022. augusztus 11., csütörtök
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Megbecsülést követel a postások számára a Mi Hazánk

– Az elmúlt hetekben több megyéből, több településről kerestek bennünket postai kézbesítők, hogy mennyire veszélyessé vált a munkájuk. Munkavégzésük alatt azzal kell szembesülniük, hogy egyre több lakáson, ahol bizonyítottan, a lakó saját bevallása szerint is pozitív tesztet produkált, nincs figyelmeztető, karanténos beteget jelző piros cédula. Sajnos egymásra mutogatnak a hatóságok. A rendőrség szerint nekik csak ellenőrzési kötelességük van – fogalmaz közös közleményében Eszli István, a Mi Hazánk Veszprém megyei elnöke, és Lantos János, a párt munkaügyi kabinetjének tagja, volt postai alkalmazott. Folytatás alább.

– A piros cetlik kihelyezéséért az önkormányzatok és az egészségügyi szolgálat a felelősek, mondják. Csak tetézi a bajt, hogy az emberi felelőtlenség még nagyobb veszélybe sodorja a postai alkalmazottakat, mert sokan nyitnak ajtót úgy a postásnak, hogy tudják, hogy pozitívak. Egyre több a fertőzött a kézbesítők között is, ezért különösen fontos lenne erre a problémára sokkal jobban figyelni a hatóságok és a lakók részéről is, kérik a postások. Egyetértünk azzal, hogy hősök az egészségügyi dolgozók és más területen veszélyeztetett, de folyamatosan helytálló dolgozók is. Azonban méltatlanul elfeledkezünk a postásokról, akik nap, mint nap szintén kockára teszik egészségüket – írják.

– Azt se felejtsük el, hogy mindezek nélkül is hosszú évek óta nehéz és méltatlan körülmények között kell munkájukat végezniük. Nem kielégítő munkakörülmények és munkaeszközök, alacsony bérezés, amelyen a nevetségesen alacsony, átlagosan 8 százalékot kitevő emelés mit sem segített, továbbá „értékesítési elvárások”, ezek mind azt eredményezik, hogy a Magyar Posta állandó munkaerőhiánnyal küzd – mutatnak rá.

– A Mi Hazánk Mozgalom erkölcsi és anyagi megbecsülést követel a postásoknak ebben a nehéz időszakban, kérjük a kormányt, az egészségügyi dolgozókhoz hasonlóan vizsgálja meg annak lehetőségét, milyen többlettámogatást tud nyújtani számukra

– zárul a közlemény.

További híreink

Svédország: hátulról ütötték le a nőt, szórakozásból (videó)

Irányi Dániel

Heves megyében még a bankár és a szállodai menedzser is földhöz jutott

Irányi Dániel

Nyerges Attila: Nem szeretném, ha nekem bármi közös ügyem lenne Gyurcsány Ferenccel

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben